Με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο έπειτα από 11 χρόνια δικαστικών αντιπαραθέσεων, έκλεισε χθες μια οικογενειακή υπόθεση αφού μια 68χρονη από τα Τρίκαλα οδηγήθηκε στη φυλακή έχοντας κριθεί ένοχη για την κλοπή 4.600 χρυσών λιρών Αγγλίας (σ.σ. η σημερινή τους αξία ανέρχεται στα περίπου 2 εκατ. ευρώ) από το σπίτι του 76χρονου γαμπρού της και της αδελφής της στην Πύλη Τρικάλων.

Πρόκειται για κλοπή περιουσιακού στοιχείου ενός πολύ γνωστού επιχειρηματία, που σήμερα ζει στην Αθήνα, με μεγάλες επένδύσεις στα, ακίνητα, στο εμπόριο, στην Υγεία κ.α.

To Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας δεν πείστηκε κατά πως φαίνεται από τον ισχυρισμό της 68χρονης, ότι δηλαδή οι λίρες που πήρε ήταν το πατέρα της και όχι του γαμπρού της και καθώς την έκρινε ένοχη για διακεκριμένη κλοπή αντικειμένου μεγάλης αξίας κατ' εξακολούθηση, της επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή και συγγενικά της πρόσωπα να ξεσπούν σε λυγμούς. 

Οι λίρες ήταν κρυμμένες μέσα σε ένα δοχείο λαδιού, σκεπασμένο από τα καυσόξυλα του σπιτιού και σε ένα σπίτι που δεν κατοικούνταν, "μπροστά στα μάτια όλων". Δηλαδή μια κρύπτη που κανένας δεν θα μπορούσε να υποψιαστεί. Οι λίρες τοποθετήθηκαν εκεί το 1988 και κλάπηκαν το 2011.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Με πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)