Με ωδίνες η υποψηφιότητα του νέου προέδρου στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Λάρισας για το πρόσωπο που θα διαδεχτεί τον Αχιλλέα Νταβέλη στη διοίκηση του συνδέσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, η αρχική σύγκλιση των παλαιών προέδρων του ΣΘΕΒ (Ηλ. Βαλαβάνης, Ευρ. Χαρμάνης, Νικ. Ρώμνιος, Απ. Δοντάς) στο πρόσωπο του Γιάννη Τσερέπα (Lariplast) προσέκρουσε στην άρνηση του Νταβέλη.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΘΕΒ, παρόλο που είναι συνέταιρος με τον Τσερέπα στην εταιρεία Larissa Face Cover με τις προστατευτικές μάσκες, αρνήθηκε να στηρίξει την υποψηφιότητά του αντιπροτείνοντας τον εργολάβο Γιώργο Ρουπακιά (ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε. και ΒΕΡΜΙΟΝ ΑΤΕΕ).

Στο μεταξύ ο ιδιοκτήτης της Lariplast διαμήνυσε από την πλευρά του ότι δεν έχει κανέναν ιδιαίτερο καημό να γίνει πρόεδρος του ΣΘΕΒ αν δεν υπάρχει ομοφωνία στο πρόσωπό του, και απέσυρε το ενδιαφέρον του.

Η πρόταση Νταβέλη για την υποψηφιότητα Ρουπακιά επρόκειτο να συζητηθεί στο «κονκλάβιο» των παλαιών προέδρων την περασμένη Δευτέρα, όμως η συνάντησή τους ματαιώθηκε λόγω απουσίας του Ηλία Βαλαβάνη.

Ανεξάρτητα από τις όποιες προτιμήσεις, από τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος και μάλιστα οι ιδιοκτήτες των τοπικών βιομηχανιών δεν επιθυμούν να εμπλακούν με την προεδρία του ΣΘΕΒ, η υποψηφιότητα Ρουπακιά καθίσταται μονόδρομος.

Οι εκλογές για τη νέα διοίκηση του συνδέσμου αναμένεται να διεξαχθούν στο τέλος Μαρτίου.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr