Το γάλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα τυριά παρέμειναν στην πρώτη θέση στις ελληνικές εξαγωγές προς τη Σουηδία: Με αύξηση 5% το 2021 σε σχέση με το 2020, κατέχουν πλέον το 14% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών στη Σκανδιναβική χώρα.

Παρά το γεγονός ότι συνολικά στις εισαγωγές προϊόντων της Σουηδίας από όλες τις χώρες του κόσμου η Ελλάδα κατατάσσεται μόλις στην 46η θέση, οι ελληνικές εξαγωγές στη Σουηδία αυξήθηκαν κατά 21,2% το 2021 και έφθασαν τα €233.745.646, αποκαλύπτοντας μια αυξανόμενη δυναμική. Άλλωστε, ως προς τον ειδικό τομέα των εισαγωγών τροφίμων, η Σουηδία συμβαίνει να είναι ο έκτος μεγαλύτερος εθνικός πελάτης της Ελλάδας για τα τυριά, μετά τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Αυξήθηκαν και τα παρασκευάσματα λαχανικών και φρούτων Ακόμη, αύξηση κατά 6% σημείωσαν και τα παρασκευάσματα λαχανικών και φρούτων. Πρόκειται κυρίως για λαχανικά παρασκευασμένα ή διατηρημένα χωρίς ξίδι, ντομάτες παρασκευασμένες ή διατηρημένες χωρίς ξίδι ή οξικό οξύ κι ακόμη παρασκευασμένοι ή διατηρημένοι καρποί και φρούτα με ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Κ. Βορίλας Foodreporter