Να κλείσουν με παραγγελίες όσο πιο νωρίς γίνεται τα σφάγια που επιθυμούν, κάλεσε τους καταναλωτές ο πρόεδρος του σωματείου κρεοπωλών Μαγνησίας, Αντώνης Κανελλόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι θα βρουν αυτό που θέλουν, αλλά και για να διευκολύνουν την κίνηση στα κρεοπωλεία. Ωστόσο τόνισε και την αύξηση της τιμής στα σφάγια κατά 20-25% σε σχέση με πέρυσι.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το φετινό Πάσχα είναι δύσκολο, καθώς υπάρχει έλλειψη σε σφάγια 8-12 κιλών, εξαιτίας συγκεκριμένων παραγόντων που οδήγησαν σε σημαντική αύξηση του κόστους για τον καταναλωτή. Έτσι επεσήμανε ότι είναι αργά το ορθόδοξο Πάσχα, ενώ το καθολικό Πάσχα προηγήθηκε κατά ένα μήνα και έγιναν (σ.σ. και πάλι) αθρόες εξαγωγές στην Ιταλία και αυτήν τη φορά και στην Κροατία, καθώς όμορες χώρες (όπως Βουλγαρία και Ρουμανία) είχαν έλλειψη αμνοεριφίων.

Παράλληλα, τα τυροκομικά έχουν μεγάλη ζήτηση στη Βόρεια Ευρώπη, αλλά αυτό συνεπάγεται και αύξηση της τιμής του γάλακτος και τα σφάγια ήταν μικρά, ώστε να κερδίσουν οι παραγωγοί από αυτήν τη τιμή.

«Απ΄ την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας»

Γενικά, σύμφωνα με τον κ. Κανελλόπουλο, η τιμή στα αρνιά θα κυμανθεί στα 12 ευρώ περίπου. «Σ’ αυτήν την τιμή βρίσκει κανείς αρνιά από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και το κέρδος είναι συμπιεσμένο από πλευράς κρεοπωλών. Για εντόσθια οι τιμές είναι ίδιες με διαφοροποίηση στα κατεψυγμένα που έρχονται για το εξωτερικό» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Συγχρόνως, τόνισε την ανάγκη ενός καλού προγραμματισμού με έγκαιρες παραγγελίες από όσο το δυνατόν περισσότερους, καθώς ήδη έχουν γίνει και από την άλλη θα μπορέσουν να βρουν ευκολότερα το σφάγιο στα κιλά που ζητούν αλλά και ότι θα βοηθηθούν τα κρεοπωλεία ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός σε εποχή πανδημίας και κανείς να μην κινδυνεύσει.

Από την άλλη, ο κ. Κανελλόπουλος δεν απέκλεισε τις επόμενες ημέρες να υπάρχει αύξηση στη ζήτηση και για άλλα είδη κρεάτων, αφού μετά το Πάσχα, την Τρίτη τιμάται και η Πρωτομαγιά, οπότε αρκετοί θα σπεύσουν να εορτάσουν τη συγκεκριμένη επέτειο.

magnesianews.gr