Σε αναμονή της διερεύνησης των ενστάσεων είναι ο διαγωνισμός για το νέο πρόγραμμα σίτισης μεταναστών των €400 + €425 εκατ., που έχει προκηρύξει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως αναφέρουν πηγές με γνώση του θέματος, η εν λόγω διαδικασία έγκειται στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, στην οποία έχουν υποβάλλει αιτήσεις συμμετοχής τέσσερις ενώσεις, ενώ συνολικά οι εταιρείες που συμμετέχουν είναι πάνω από 20, συμπεριλαμβανομένων και των υπεργολάβων.

"Έχουν υποβληθεί προδικαστικές προσφυγές από τρείς εταιρείες, οι δυο εκ των οποίων συμμετέχουν σε σχήματα που έχουν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στην πρώτη φάση και αναμένουμε την απόφαση της ΑΕΠ, ώστε να εξελιχθεί στη συνέχεια η διαδικασία σύμφωνα με τις προθεσμίες που ορίζει η νομοθεσία".

Όπως πληροφορούμαστε οι ενώσεις εταιρειών είναι: • Hellenic Catering – Γευσήνους ΑΒΕΕ – Ελαΐτις – Olympic Catering - Γευσήνους ΕΠΕ • Αφοί Κομπατσιάρη (Αμάλθεια) – Τοπ Κραφτ (Κοσμογεύσεις) • Πιέτρης ΑΕ – Αφοί Μπούντρη (Το Βυζάντιο) – Αμβροσία – Αθανάσιος Θεολόγος Σκορδάλλης • Salas Group – Παλίρροια – Χούτος Catering - Pot Pan - Daily Taste (συμφερόντων Μαυρόπουλου) - Αποστολόπουλος - Ρακοπούλου - Στρατάκης ΟΕ - Άνοστρο ΑΕΞΕΕ - Γκέκα Λαμπρινή - Πετρόπουλος ΟΕ - Θεοχάρης ΟΕ - Παπαδόπουλος Σάββας- Special Εδέσματα ΑΕ - Αδάμαντας ΙΚΕ- Γιαννίτσης

"ΗΤΑΝ ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ"

Όπως επισημαίνουν πηγές της αγοράς, η προκήρυξη για το διαγωνισμό έπρεπε να γίνει, καθώς, "εδώ και πέντε χρόνια, τέσσερις εταιρείες έχουν την μερίδα του λέοντος στο Contract Catering στην Ελλάδα. Η Pot Pan, ο Πιέτρης, η Intersalas και ο Χούτος, οι οποίες επιλέχθηκαν έπειτα από διαγωνισμούς που διενεργούσε και διενεργεί ο στρατός, που ήταν κατά βάση μικρής διάρκειας και ανανεώνονταν συνεχώς".

ΠΟΙΟΙ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ ΕΝΣΤΑΣΗ

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως, "τρεις εταιρείες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό στην τέταρτη ένωση εταιρειών ως υπεργολάβοι, έχουν προσφύγει εναντίον κάποιων όρων της διαχείρισης: πρόκειται για τις Άνοστρο, Pot Pan και Korinthian Palace Catering". Ο κύκλος των ενστάσεων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ VIVARTIA

"Ο στόχος είναι μέσα από μια αξιοκρατική και φερέγγυα διαδικασία να διεκδικήσουμε μερίδιο σε μια αγορά, την οποία τα τελευταία χρόνια νέμονται συγκεκριμένες εταιρείες", υπογραμμίζει η Vivartia, που συμμετέχει στον διαγωνισμό μέσω των εταιρειών Hellenic Catering και Olympic Catering.

ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Ο Δημήτρης Κομπατσιάρης, πρόεδρος της εταιρείας που συμμετέχει στο διαγωνισμό, δηλώνει ότι η εταιρεία του είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του έργου. "Θα χρησιμοποιήσουμε κάποιους υπεργολάβους, παρόμοιες με εμάς δηλαδή τοπικές εταιρείες, ανάλογα με το που θα υπάρχουν σημεία εξυπηρέτησης, τα οποία δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρα".

Στέλλα Αυγουστάκη FnB Daily