Έσοδα άνω των 50 εκατ. ευρώ μέχρι το 2025 και ελάφρυνση του δικτύου καταστημάτων κατά περισσότερα από το 25% της πελατείας που το επισκέπτεται για τις συναλλαγές της, περιμένει η Τράπεζα Πειραιώς από την πρώτη ελληνική ψηφιακή τράπεζα που θα λειτουργεί στην Ευρώπη και φτιάχνει με τη Natech. Η τελευταία παρέχει τα τελευταία 20 χρόνια ισχυρή τραπεζική τεχνολογία και υπηρεσίες σε τοπικές, εθνικές και πολυεθνικές τράπεζες και παρόχους πληρωμών σε διεθνές επίπεδο.

Η νέα τραπεζική πλατφόρμα BankTech, στην οποία θα δοθεί όνομα νεανικό και καινοτόμο, θα παρέχει υπηρεσίες Banking as a Service, Buy Now-Pay Later, digital onboarding και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα προς τους καταναλωτές, με ψηφιακό και ευέλικτο τρόπο. Η λειτουργία της θα ξεκινήσει από τον κλάδο λιανικής, με την Πειραιώς δυνητικά να συνεισφέρει πελάτες εξοικειωμένους με τα ψηφιακά μέσα, μειώνοντας σημαντικά κόστος και χρόνο εξυπηρέτησης.

Το project τρέχει γρήγορα, με στόχο η νέα ανεξάρτητη ψηφιακή τράπεζα να λειτουργήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2023, ένα χρόνο μετά την ίδρυση της κοινοπραξίας Πειραιώς – Natech. Στο διάστημα αυτό θα επενδυθούν για τη λειτουργία της περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις για τη βασική ομάδα στην οποία επικεφαλής έχει αναλάβει ήδη ο Δημήτρης Λιτσικάκης, πρώην deVere, Revolut, Edenred Greece και ΙΒΜ Ην. Βασιλείου. Στο site της Natech αναζητούνται Mid και Senior Mobile Developers για πολλαπλές θέσεις που θα δημιουργηθούν στη νέα ψηφιακή τράπεζα, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν τη νοοτροπία “get things done” και θα δουλέψουν στα κεντρικά γραφεία διοίκησης της Natech στα Ιωάννινα.

Τα Γιάννενα αναπτύσσονται ραγδαία αφού το Τεχνολογικό Πάρκο έχει προσελκύσει μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως και μεγάλες συμβουλευτικές (Deloitte, EY, PwC, KPMG), οι οποίες αναπτύσσουν λογισμικό για τον χρηματοοικονομικό κλάδο και άλλες επιχειρήσεις. Αποκέντρωση, λοιπόν, αλλά και νέες μεγάλες αλλαγές στο τραπεζικό τοπίο στον κοντινό ορίζοντα.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr