Συνεχίζεται το βιολί με την διακοπή λειτουργίας για συντήρηση, των νεόδμητων σηράγγων σε Πλαταμώνα και Τέμπη, με την ταλαιπωρία των οδηγών να επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε εβδομάδα. Η εκμεταλλεύτρια κοινοπραξία “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου” αποφεύγει συστηματικά να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει και για ποιόν λόγο το έργο αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα εν τη γεννέσει του.

Γράφτηκε πάντως, και ποτέ δεν διαψεύστηκε, ότι το πρόβλημα σχετίζεται με την απαγωγή των καυσαερίων που συσσωρεύονται μέσα στις σήραγγες. Άγνωστο όμως γιατί τόσους μήνες η όποια βλάβη δεν επιδιορθώνεται με αποτέλεσμα να πληθαίνουν τα ερωτήματα για τους κινδύνους που εγκυμονούνται.

Τον περασμένο Μάϊο όταν εμφανίστηκε η πρώτη διακοπή λειτουργίας των σηράγγων, το υπουργείο Υποδομών ανέφερε μεταξύ άλλων με ανακοίνωσή του, ότι «στο μέτρο που διαπιστωθούν λάθη ή παραλείψεις θα κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις διαδικασίες. Για τα αίτια της βλάβης που προκάλεσε την πολύωρη διακοπή της κυκλοφορίας στον κεντρικό οδικό άξονα της χώρας συγκροτείται άμεσα με Απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Επιτροπή διερεύνησης, η οποία θα υποβάλει το πόρισμά της στο Υπουργείο».

Το πόρισμα δεν το είδαμε ποτέ...

Η σχετική ανακοίνωση ενημέρωσης των οδηγών έχει ως εξής:

Από την «Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ύστερα από απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, ανακοινώνεται ότι λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης – αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων των σηράγγων Τ1 & Τ2 επί του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., στο τμήμα από Ευαγγελισμό μέχρι το νοτιότερο άκρο του ανισόπεδου κόμβου Πλαταμώνα, αύριο Τρίτη (24-04-2018) και από ώρα 22:00΄ έως ώρα 06:00΄ της επομένης, απαγορεύεται:

•    η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε. κατά μήκος των σηράγγων Τ1 & Τ2, στο τμήμα από Ευαγγελισμό (νέα χ/θ 377+150) έως το νοτιότερο άκρο του ανισόπεδου κόμβου Πλαταμώνα (χ/θ (400+265) καθώς και

•    η είσοδος όλων των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε., από τον ημικόμβο Ραψάνης με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων και για τις δύο κατευθύνσεις (Αθήνα - Θεσσαλονίκη), θα πραγματοποιείται από την Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης (υφιστάμενη εθνική οδός Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, μέσω της Κοιλάδας των Τεμπών) και συγκεκριμένα από τον ανισόπεδο κόμβο Ευαγγελισμού (νέα χ/θ 377+150) έως τα διοικητικά όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας – Πιερίας».

Λ.Ε.