Πραγματικότητα θα αποτελεί εντός των επόμενων εβδομάδων η νέα και σύγχρονη Ιχθυόσκαλα Βόλου, όπου θα μεταφερθούν οι ιχθυέμποροι, έστω και με καθυστέρηση έξι ολόκληρων χρόνων, αφότου κατασκευάστηκε το κτίριο και δεν παραδιδόταν λόγω γραφειοκρατίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Μαγνησία", η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου έτρεξε όλες τις διαδικασίες και ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι ιχθυέμποροι να προετοιμάζονται για μετακόμιση στο κτίριο που σχεδιάστηκε το 1995 και παραδόθηκε προς χρήση το 2014, στη θέση των παλιών Σφαγείων Βόλου. Ένα έργο που κόστισε 4,6 εκ. €.

Πρόκειται για ένα κτίριο σύγχρονων προδιαγραφών που κατασκευάστηκε πίσω από τον ντόκο που θα δένουν τα αλιευτικά σκάφη, όπου θα εξυπηρετούνται οι επαγγελματίες αλιείς και οι ιχθυέμποροι, με τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στην αγοραπωλησία των αλιευμάτων, από την παραλαβή τους από τα σκάφη και τη διάθεσή τους για κατανάλωση.

Το έργο δημοπρατήθηκε το 2007 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το 2008 αναδείχθηκε ανάδοχος η ΕΝΕΤ Α.Ε. Το 2010 εξέδωσε οικοδομική άδεια η λιμενική αρχή και το διάστημα από το 2011 έως το 2014 γινόταν η κατασκευή του έργου. Το 2013 έγινε η προσωρινή παραλαβή και ένα χρόνο αργότερα το 2014 η οριστική παραλαβή.

Τον Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου, το Υπουργείο υπέγραψε σύμβαση παραχώρησης της ιχθυόσκαλας στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) που είναι ο φορέας διαχείρισης της νέας ιχθυόσκαλας του Βόλου. Η πράξη παράδοσης παραλαβής έγινε τον Νοέμβριο του 2015.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η Ιχθυαγορά του Βόλου λειτουργεί σε παράγκες στην είσοδο του εμπορικού λιμένα Βόλου, σε συνθήκες όχι ιδανικές.

Το νέο κτίριο, είναι σε άριστη κατάσταση, καθώς έγιναν επιδιορθώσεις, μετά από υπόδειξη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, υπάρχουν τουαλέτες και την καθαρότητα θα αναλάβουν καθαρίστριες, ενώ τα αλιεύματα θα βρίσκονται σε στεγασμένο χώρο και θα αποθηκεύονται σε ψυγεία που διαθέτουν οι εγκαταστάσεις.

magnesianews.gr