Μεγάλες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που θα αλλάξουν την φυσιογνωμία του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο θέμα αναφέρεται σχετικό δημοσίευμα της οικονομικής ιστοσελίδας Bankingnews.gr στο οποίο γίνεται λόγος για “μεγάλη ανάγκη ρευστότητας” γεγονός που οδήγησε τον συνεταιρισμό στην αναζήτηση επενδυτή ο οποίος έχει ήδη βρεθεί και η είσοδός του είναι προ των πυλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr στην αγορά της Λάρισας κυκλοφορεί ήδη το όνομα του Ξενοφώντα Καντώνια βασικού ιδιοκτήτη της εταιρείας Cosmos Aluminium. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επαφές των δύο πλευρών έχουν καταλήξει σε μια πρώτη συμφωνία και μάλιστα καταβλήθηκε ήδη ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ περίπου για τις τρέχουσες ανάγκες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, με βάση την συμφωνία, που εκ πρώτης φαντάζει “αταίριαστη" καθώς πρόκειται για σύμπραξη διαφορετικών κλάδων, το εμπορικό σήμα του ΘΕΣγάλα περνάει στην Cosmos Aluminium η οποία αναμένεται να αναλάβει και τις δανειακές υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με το Bankingnews.gr το συνολικό κόστος εξαγοράς της επιχείρησης θα ανέλθει στα 6 εκ. ευρώ, όσες είναι και οι δανειακές υποχρεώσεις του συνεταιρισμού. Ουσιαστικά ο επενδυτής θα πάρει την επιχείρηση αναλαμβάνοντας την αποπληρωμή των υπαρχόντων δανείων και λοιπών υποχρεώσεων.

“Η εταιρεία ΘΕΣγάλα με βάση τα οικονομικά μεγέθη του 2015 δεν έχει άνεση χρόνου καθώς όπως λένε κτηνοτρόφοι υπάρχουν καθυστερήσεις στην αποπληρωμή τους με αποτέλεσμα κάποιοι να μη τροφοδοτούν τον συνεταιρισμό με πρώτη ύλη που είναι το γάλα”, καταλήγει το δημοσίευμα.

Ο κύκλος εργασιών του ΘΕΣγάλα το 2015 ήταν 23,1 εκατ. ευρώ  έναντι 16 εκατ. ευρώ του 2012, ενώ ο ισολογισμός του 2017 δεν έχει ακόμα αναρτηθεί.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr