"Πόλεμος" βιογραφικών βρίσκεται σε εξέλιξη στην Θεσσαλονίκη, με 4.000 άτομα να διεκδικούν τις πρώτες 100 θέσεις εργασίας στην Pfizer. Στο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας, μια επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα €100 εκατ. με την ολοκλήρωσή της, εκτιμάται ότι τον Ιούνιο του 2022 θα εργάζονται περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης.

Όπως επισημαίνει, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Επικεφαλής επιχειρησιακής ετοιμότητας του Κέντρου, Αντώνης Χατζημανωλάκης, οι πρώτες προσλήψεις έχουν ήδη, πραγματοποιηθεί και σε ποσοστό 15-20% αφορούν σε Έλληνες που ζούσαν και εργάζονταν στο εξωτερικό και επέστρεψαν στην Ελλάδα, για να καλύψουν μια θέση εργασίας στο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer.

Το Κέντρο, που θα παρέχει ευρύ φάσμα υπηρεσιών στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, θα είναι σε πλήρη λειτουργία μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ η εγκατάστασή του στο κτιριακό συγκρότημα "East Plaza", στην Ανατολική Θεσσαλονίκη (περιοχή εμπορικού κέντρου "Μακεδονία") θα γίνει σταδιακά, αρχής γενομένης από το 2022 και μέχρι το 2023. Κατά τον κ. Χατζημανωλάκη, η επιλογή της Θεσσαλονίκης (για την εγκατάσταση των δύο hubs της Pfizer) ήταν δύσκολη και απαιτητική διαδικασία, καθώς υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός διεθνώς, για την προσέλκυση των σχετικών επενδύσεων.

Ωστόσο η υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή κοινότητα στην πόλη, η πληθώρα αξιόλογων νέων ταλέντων και η στρατηγική της γεωγραφική τοποθεσία, συνέβαλαν στην τελική επιλογή της Pfizer.

thessaliaeconomy.gr