Εφυγε από την ζωή ένας σημαντικός θεσσαλός ευεργέτης, ο Γιώργος Αλεξανδρίδης.

Υπήρξε επιχειρηματίας που προσέφερε απλόχερα, με ευαισθησία ψυχής, στη γενέτειρά του, τη Σκιάθο. Σπούδασε οικονομολόγος, και για ένα διάστημα διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Μότορ Οιλ και της Τράπεζας Πειραιώς.

Διατηρώντας ακατάλυτους δεσμούς αγάπης με το νησί του είχε δηλώσει για τις δωρεές που έκανε: «Αισθάνομαι χαρά και ευχαριστώ τον Θεό μου, που με αξίωσε να προσφέρω στους συμπολίτες μου». Φύσει αισιόδοξος, εκτιμούσε ότι «η ανθρώπινη διανόηση, σκέψη και δημιουργία, είναι ακατανίκητα όπλα» για να υπερνικούμε κάθε εμπόδιο, ενώ δεν παρέλειπε να τονίζει ότι η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι προέκταση του εαυτού μας.

Ο δήμαρχος Σκιάθου Θεόδωρος Τζούμας δήλωσε για την απώλεια του Αλεξανδρίδη:

“Εάν υπάρχει ένας μόνο όρος που περιγράφει την πολυετή διαδρομή του Γεώργιου Π. Αλεξανδρίδη, δεν είναι άλλος από τη λέξη προσφορά.

Με μεγάλη συγκίνηση, θλίψη και τον οφειλόμενο σεβασμό και ευγνωμοσύνη, αποχαιρετούμε, σήμερα ένα γνήσιο Σκιαθίτη ένα πραγματικό πατριώτη, έναν μεγάλο ευεργέτη.

Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης, αλλά και ως αναγνώριση της εξέχουσας προσωπικότητάς του και της προσφοράς του τεράστιου κοινωνικού του έργου στην τοπική μας κοινωνία, ανακηρύχθηκε ως Επίτιμος Δημότης με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο του 2020."

Λ.Ε. thessalieconomy.gr με πληροφορίες από skiathoslife.gr