Μετά τον Βόλο την σκυτάλη παίρνει το Επιμελητήριο Λάρισας για να ενημερώσει μέλη και λοιπούς ενδιαφερόμενους για τη νέα συμφέρουσα λύση στο θέμα των τελών που καταβάλλουν οι καταστηματάρχες για την μουσική που ακούγεται στα καταστήματά τους. Πρόκειται για μια λύση που παρακάμπτει την ΑΕΠΙ δίνοντας την δυνατότητα συνεργασίας με έναν νέο φορέα που ονομάζεται "Αυτοδιαχείριση" με αρκετά χαμηλότερο κόστος.

Το σχετικό δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Λάρισας  αναφέρει τα εξής:

Το Επιμελητήριο Λάρισας διοργανώνει την Πέμπτη 13 Ιουλίου στις 7 μ.μ. ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Πνευματικά δικαιώματα και η νέα συμφωνία Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και Αυτοδιαχείρισης". Η εκδήλωση αφορά όλες τις επιχειρήσεις που παίζουν μουσική και είναι υπόχρεοι πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων (εστίαση & διασκέδαση, καφέ-μπαρ, παραδοσιακά καφενεία, μουσικές σκηνές, ξενοδοχεία, γυμναστήρια, σχολές χορού κλπ) και θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ορόφου (Παπακυριαζή 44). Οι επιχειρηματίες θα ενημερωθούν για τις νέες προνομιακές τιμές της νέας συμφωνίας Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και Αυτοδιαχείρισης.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Πρόεδρος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης "Αυτοδιαχείριση", κ. Γιάννης Γλέζος.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

α) Πνευματικά δικαιώματα

β) Υπόχρεοι πληρωμής & υφιστάμενη κατάσταση

γ) Η νέα συμφωνία ΚΕΕ - Αυτοδιαχείρισης

δ) Οι νέες τιμές που διαμορφώνονται από τη συμφωνία ΚΕΕ - Αυτοδιαχείρισης

ε) Υποβολή αίτησης στην Αυτοδιαχείριση μέσω του Επιμελητηρίου Λάρισας

στ) Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά στα Παραρτήματα του Επιμελητηρίου στα Φάρσαλα (Καναδά 24, Τηλ.: 2491026511) και την Ελασσόνα (Γεωργάκη Ολύμπιου & Αλαμάνας, Τηλ.: 2493025177). Όσοι επιχειρηματίες παραβρεθούν στην εκδήλωση (είτε στο κεντρικό κτίριο του Επιμελητηρίου είτε στα Παραρτήματα), θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους στον κ. Γλέζο.

Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά από το κανάλι του Επιμελητηρίου στο youtube. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν εγγραφή στο κανάλι (youtube.com/user/chamberlarissa) προκειμένου να ενημερωθούν κατά την έναρξη μετάδοσης.

Πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία ΚΕΕ και Αυτοδιαχείρισης καθώς και τη διαδικασία υπαγωγής (αίτηση, προνομιακές τιμές κλπ) παρέχονται στον κόμβο του Επιμελητηρίου Λάρισας (www.larissa-chamber.gr)