Θέμα ημερών είναι η επαναλειτουργία της γέφυρας Τεμπών στον Πηνειό καθώς οι εργασίες ολοκλήρωσης ενίσχυσης της θεμελίωσης και ανακατασκευής βρίσκονται στο τέλος αυτού του σημαντικού και πολύπλοκου έργου. Όλα δείχνουν ότι η γέφυρα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία την προσεχή εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η παράδοση του έργου είχε οριστεί για τις 31 Ιανουαρίου, άλλα με ανακοίνωσή της η εταιρία είχε κάνει γνωστό πως εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων θα υπάρξει καθυστέρηση.

Οι παράγοντες σύμφωνα με την εταιρία αφορούν, στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες της περιόδου που καθιστούν απαγορευτική την ολοκλήρωση των τελευταίων απομενουσών εργασιών (όπως σκυροδέτηση πεζοδρομίων, μονώσεις, ασφαλτόστρωση κλπ) και στην καθυστέρηση παραλαβής υλικών και εξοπλισμού από εργοστάσια του εξωτερικού λόγω της πανδημίας.

“Λυπούμαστε για την όχληση που θα επιφέρει η αναγκαστική αυτή παράταση μικρής χρονικής διάρκειας, είμαστε εντούτοις πεπεισμένοι πως το επίπεδο ασφάλειας και η ποιότητα κατασκευής της «νέας» παλαιάς γέφυρας Πηνειού, θα ανταμείψει τους οδηγούς και τους κατοίκους της περιοχής για την υπομονή που επέδειξαν καθ’ όλη την περίοδο ανακατασκευής και αναβάθμισης της γέφυρας. Αντιστοίχως θα παραταθεί και η διάρκεια χρήσης καρτών ελεύθερης διέλευσης διοδίων για τους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους κι ευχαριστούμε για την κατανόησή τους”, ανέφερε τότε η εταιρία.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr