Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα «καθώς βγαίνει από τη μακρόχρονη κρίση πρέπει να στέλνει διαρκώς μηνύματα και να πραγματώνει μία πολιτική, η οποία δεν αφήνει πίσω κάποιους πολίτες, ότι δεν υπάρχουν πολίτες ή περιοχές δεύτερης κατηγορίας» επανέλαβε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Αλεξανδρούπολη, τελευταίο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στη Θράκη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.
Ερωτηθείς περί της αδειοδότησης των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, ο κ. Παππάς επανέλαβε ότι τα μέσα ενημέρωσης της επαρχίας και οι τηλεοπτικοί σταθμοί «θα πρέπει και αυτά να έχουνε υψηλές προδιαγραφές στη λειτουργία και τις προδιαγραφές του προϊόντος τους και ο επαρχιακός τύπος και ο τύπος συνολικά θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να προχωρήσει σε συνέργειες, ώστε να παράγεται ικανό πρόγραμμα για να κρατάει τον τηλεθεατή και θεωρώ ότι μπορεί και πρέπει να παίξει πάρα πολύ κρίσιμο ρόλο στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη». Ανέφερε πως «για πρώτη φορά έρχεται το νομοσχέδιο σε λίγες μέρες στη Βουλή, στο οποίο θα μπει και η ρύθμιση για το λεγόμενο 70-30. Την υποχρέωση δηλαδή όλων των φορέων του δημοσίου που έχουνε διαφημιστικά προγράμματα να διοχετεύουν τουλάχιστον το 30% σε μέσα ενημέρωσης της επαρχίας».
Σημείωσε πως η λειτουργία του Μητρώου Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης, που θα δίνει τη δυνατότητα μόνο στις πιστοποιημένες ιστοσελίδες να έχουν πρόσβαση στην κρατική διαφήμιση, έρχεται να φωτίσει τη σκοτεινή περιοχή της διαφήμισης του διαδικτύου. Επίσης στα «μέλη» του Μητρώου θα παρέχεται και το λογισμικό λογοκλοπής μέσω του οποίου θα μπορούν να βλέπουν ανά πάσα στιγμή πόσες φορές και που κάθε ανάρτηση έχει αναπαραχθεί.
Τέλος αναφορικά με την ανάπτυξη δικτύων είπε ότι έχει ήδη ξεκινήσει τις περιοδείες σε άλλες περιοχές της χώρας με αφορμή την ανάπτυξη του προγράμματος Rural 1 που αφορά 3700 οικισμούς που πλέον έχουν πρόσβαση σε διαδίκτυο υψηλών ταχυτήτων και πως «φιλοδοξία μας είναι αυτή την τεχνολογία να την κάνουμε βαθιά τεχνολογία, δηλαδή να ενσωματωθεί στην καθημερινή ζωή με τρόπο τέτοιο που γίνεται ανεπαίσθητη».