Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη θεσσαλική Θεόνη, η οποία εγγυάται πρόσθετη κεφαλαιακή επάρκεια για την πραγματοποίηση της επένδυσης εγκατάστασης νέας γραμμής παραγωγής, καθώς και την ένταξη αυτής στο νέο Αναπτυξιακό. Το ύψος της ΑΜΚ ανέρχεται σε €1.716.065,15 όπως αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης τον Οκτώβριο του 2022. Η ΑΜΚ συνοδεύεται από την έκδοση 58.469 νέων ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας €29,35 έκαστη και τιμή διάθεσης την ίδια. Έτσι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε €3.461.216,15 και διαιρείται σε 117,929 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας €29,35 η κάθε μια.

Επιπροσθέτως, οι εργασίες για την κατασκευή του logistics center άνω των 7.000 τ.μ., έργο προϋπολογισμού €4,5 εκατ.στην περιοχή Ελληνόπυργος του Δήμου Μουζακίου, εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς, εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει η εταιρεία, με σκοπό την ολοκλήρωση του έργου τον ερχόμενο Ιούνιο. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία υλοποιεί νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους €10 εκατ., το οποίο αφορά τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής, ύψους €5,5 εκατ. Σύμφωνα με τη διοίκηση της καρδιτσιώτικης βιομηχανίας, η νέα γραμμή θα αυξήσει τον όγκο παραγωγής κατά 130% και μέσα στο 2023 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή με βιοδιασπώμενο μπουκάλι που "εξαρθρώνεται" σε 35 μέρες.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, πρόκειται για δύο επενδύσεις, οι οποίες εγγυώνται την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, καθώς και την ενίσχυση η της παρουσίας της στην αγορά, με στόχο την αποτελεσματική κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης των προϊόντων Θεόνη. ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η Θεόνη εκτιμά ότι θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός και ο αντίκτυπος στην τοπική οικονομία και κοινωνία με τη δημιουργία δεκάδων νέων θέσεων εργασίας, συνεισφέροντας παράλληλα στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Στέλλα Αυγουστάκη FnB Daily