Η νέα Ελληνοαμερικανική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας και οι Αμερικανικές επενδύσεις στην 110 Πτέρυγα Μάχης, έχουν αυξήσει την παρουσία των αμερικανικών στρατιωτικών στελεχών στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

Δεκάδες Αμερικανοί αξιωματικοί που διαμένουν πλέον μόνιμα στη Λάρισα, ως επί το πλείστο σε ξενοδοχεία της πόλης, αναζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, μόνιμη κατοικία στην περιοχή. Ακούγεται απλό αλλά δεν είναι, καθώς οι υψηλές απαιτήσεις των υποψηφίων ενοικιαστών και οι προδιαγραφές που θέτουν, καθιστούν την εξεύρεση καταλυμάτων μια δύσκολη υπόθεση, αν και οι Αμερικανοί λέγεται ότι πληρώνουν καλά.

Αν τυχόν διαθέτετε επιπλωμένο σπίτι προς ενοικίαση, εντός του αστικού ιστού, δείτε τι πρέπει να διαθέτει:

«Ελάχιστα απαιτούμενα έπιπλα, εξοπλισμός, προμήθειες και υπηρεσίες για οικιστική μονάδα

Τα καταλύματα θα πρέπει να συντηρούνται σε μεγάλο βαθμό και να είναι δομικά υγιή και δεν πρέπει να παρουσιάζουν κανένα κίνδυνο υγείας, ασφάλειας ή πυρκαγιάς. Ο Εκμισθωτής θα παράσχει στον Ενοικιαστή, ως μέρος του ενοικίου, τα ακόλουθα:

Α. Έπιπλα, Εξοπλισμός και Προμήθειες

Παράθυρα. Τα παράθυρα θα λειτουργούν σωστά με οθόνες και κλειδαριές. Κάθε παράθυρο σε ολόκληρη τη μονάδα πρέπει να έχουν περσίδες ή σκίαστρα σε καλή κατάσταση λειτουργίας.

Κουζίνα. Κάθε μονάδα θα διαθέτει κουζίνα εξοπλισμένη με προ-κρεμασμένα ντουλάπια κουζίνας, τροφοθήκη, επαρκή φωτισμός, ψυγείο πλήρους μεγέθους, νεροχύτη, ηλεκτρική κουζίνα, φούρνο, φούρνο μικροκυμάτων, πλυντήριο πιάτων, εξαερισμό, τοστιέρα, καφετιέρα, ηλεκτρικό βραστήρα, ηλεκτρική σκούπα, σίδερο, σιδερώστρα, σκούπα, σκόνη, σφουγγαρίστρα, ανοιχτήρι κονσερβών, ανοιχτήρι μπουκαλιών, τουλάχιστον τρεις (3) κατσαρόλες (μία μεγάλη, μία μεσαία, και ένα μικρό), δύο (2) τηγάνια (ένα μεγάλο και ένα μικρό), ένα (1) μπολ, τέσσερα (4) φλιτζάνια, τέσσερα (4) ποτήρια (8 ουγγιές τουλάχιστον), σκεύη που περιλαμβάνουν τουλάχιστον τέσσερα (4) μαχαίρια για μπριζόλα, τέσσερα (4) μαχαίρια βουτύρου, τέσσερα (4) πιρούνια και τέσσερα (4) κουτάλια, τέσσερα (4) πιάτα, τέσσερα (4) πιατάκια, τέσσερα (4) μπολ πιάτα, δύο (2) ψησίματα μαχαίρια, ένα ξύλο κοπής, μαγειρικά σκεύη, θήκες για κατσαρόλες, δύο (2) πετσέτες πιάτων και έναν κάδο απορριμμάτων.

Τραπεζαρία. Η τραπεζαρία θα είναι εξοπλισμένη με μία (1) τραπεζαρία και τουλάχιστον μία (1) καρέκλα ανά κάτοχο.

Περιοχή Διαβίωσης. Το σαλόνι θα είναι επιπλωμένο με επαρκή φωτισμό, έναν (1) καναπέ, μια (1) πολυθρόνα(προτιμάται), ένα (1) τραπεζάκι, ένα (1) ανεμιστήρα και ένα (1) χώρο ψυχαγωγίας.

Ο χώρος ψυχαγωγίας θα διαθέτει ένα (1) DVD player, μία (1) τηλεόραση Smart LED (τουλάχιστον σαράντα οκτώ (48) ίντσες) με βάση και υπηρεσία δορυφορικής ή καλωδιακής τηλεόρασης που προσφέρει προγραμματισμό στην αγγλική γλώσσα (κατά προτίμηση αμερικανικό όταν είναι διαθέσιμο).

Υπνοδωμάτιο (α). Κάθε υπνοδωμάτιο (ελάχιστο μέγεθος 12m2) θα πρέπει να είναι επιπλωμένο με επαρκή φωτισμό, ελάχιστο διπλό κρεβάτι με νέο στρώμα, στρώμα και μαξιλάρια ύπνου (20cm x 26cm). δύο (2) ολοκληρωμένα σετ καινούργια κλινοσκεπάσματα, νέες κουβέρτες, ένα (1) γραφείο (κατά προτίμηση), μία (1) συρταριέρα ή ισοδύναμη αποθήκευση για ρούχα, ένα (1) κομοδίνο, ένα (1) φωτιστικό ανάγνωσης, μια (1) ντουλάπα ή ντουλάπα για κρέμασμα ρούχων για κάθε άτομο, ένα (1) ανεμιστήρα και ένα (1) κάδο απορριμμάτων. Όλα τα υπνοδωμάτια θα έχουν πόρτες με κλειδαριές σε καλή κατάσταση σειρά λειτουργίας. Όλα τα κρεβάτια δεν μπορούν να είναι καναπές ή πτυσσόμενο κρεβάτι. Τα υπνοδωμάτια πρέπει να έχουν μόνιμα εγκατεστημένο μονάδα θέρμανσης και κλιματισμού που μπορεί να ελέγξει ένα άτομο.

Μπάνιο (α). Τα μπάνια πρέπει να είναι ιδιωτικά, που σημαίνει ότι δεν μοιράζονται με άλλες κατοικίες. Κάθε μπάνιο θα περιλαμβάνει νεροχύτη, καθρέφτη, ντους με καμπίνα ή κουρτίνα ντους, τουαλέτα δυτικού τύπου, και να είναι εξοπλισμένα με τουλάχιστον δύο (2) πετσέτες μπάνιου πλήρους μεγέθους και δύο (2) πανιά πλυσίματος ανά άτομο. Θα υπάρχουν ράφια ή αποθηκευτικός χώρος για είδη προσωπικής υγιεινής, γάντζοι για πετσέτες ή μπάρα για πετσέτες, έμβολο και βούρτσα τουαλέτας.

Θέρμανση και Ψύξη. Η κατοικία θα είναι εξοπλισμένη με επαρκή μόνωση και ενσωματωμένη θέρμανση και μονάδες κλιματισμού. Το καλοκαίρι και το χειμώνα, οι χώροι διαβίωσης και ύπνου πρέπει να μπορούν να διατηρηθούν ελάχιστες θερμοκρασίες δεκαοκτώ (18) και μέγιστες είκοσι δύο (22) βαθμούς Κελσίου. Θέρμανση δεν θα παρέχεται από ανεξάρτητες ηλεκτρικές θερμάστρες, θερμάστρες κηροζίνης ή ξυλόσομπες. Οι μονάδες κλιματισμού πρέπει να εγκατασταθούν μόνιμα. Κάθε υπνοδωμάτιο πρέπει να έχει ατομική θέρμανση και μονάδα κλιματισμού.

Πλυντήριο. Εγκαταστάσεις πλυντηρίων εντός της μονάδας ή άμεση πρόσβαση στις εγκαταστάσεις πλυντηρίων ρούχων στον κοινόχρηστο χώρο.

Εγκαταστάσεις πλυντηρίων θα περιλαμβάνει πλυντήριο και στεγνωτήριο ή ράφια πλυντηρίου και στεγνώματος που παρέχονται στη μονάδα. Θα υπάρχουν εγκαταστάσεις πλυντηρίων προσβάσιμο στους επιβάτες είκοσι τέσσερις (24) ώρες την ημέρα, επτά (7) ημέρες την εβδομάδα.

Ανεσεις. Οι κάτοικοι βάσει αυτής της μίσθωσης θα έχουν πρόσβαση σε οποιεσδήποτε κοινές πισίνες και υγεία εγκαταστάσεις του συλλόγου χωρίς καμία επιπλέον πληρωμή.

Στάθμευση. Οι χώροι θα περιλαμβάνουν μία θέση στάθμευσης για κάθε μισθωμένη μονάδα.

Β. Υπηρεσίες

Όσον αφορά τις ηλεκτρικές υπηρεσίες και τη χωρητικότητα, πρέπει να παρέχεται επαρκής ηλεκτρική ένταση για την υποστήριξη: ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα, τοστιέρα, φούρνο μικροκυμάτων, σίδερο, ηλεκτρικό βραστήρα νερού, τέσσερα (4) προσωπικά ηλεκτρονικά συσκευές, τέσσερις (4) υπολογιστές, τηλεόραση, ηλεκτρική σκούπα, πλυντήριο και στεγνωτήριο (εφόσον παρέχεται στεγνωτήριο).

Κάθε μονάδα θα έχει τουλάχιστον δύο (2) εξόδους ανά δωμάτιο. Κάθε μονάδα θα είναι έτοιμη για internet υψηλής ταχύτητας (θα συναφθεί και θα πληρωθεί χωριστά).

Κάθε μονάδα θα διαθέτει τοπικό φορέα κινητής τηλεφωνίας.

Όλη η απομάκρυνση σκουπιδιών και απορριμμάτων παρέχεται από τον Εκμισθωτή ως μέρος του αντιτίμου ενοικίασης.

Όλα τα τέλη (συμπεριλαμβανομένων των τελών κοινόχρηστου χώρου), οι φόροι, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, η συντήρηση και οι αξιολογήσεις που σχετίζονται με το ακίνητο παρέχονται από τον Εκμισθωτή ως μέρος του τιμήματος ενοικίασης.

Αυτό θα περιλαμβάνει υπηρεσίες βαθέως καθαρισμού (παράθυρα, συσκευές, αποχέτευση δαπέδων, τοίχων και παραθύρων) με αλλαγή κατάληψη ή κατά την ανανέωση της μίσθωσης (όποια είναι πρώτη) έως τέσσερις (4) φορές το χρόνο. Αυτό πρέπει επίσης να περιλαμβάνει ανανέωση όλων των μαλακών προϊόντων (σεντόνια, πετσέτες, σεντόνια, μαξιλάρια) ετησίως κατά την ανανέωση της μίσθωσης. Εκμισθωτής να παρέχει έλεγχο της μονάδας και επιβεβαίωση ότι οι συσκευές είναι σε καλή κατάσταση, τα μπάνια είναι καθαρά και επισκευάζονται πραγματοποιούνται πριν από την υπηρεσία βαθέως καθαρισμού.

Γ. Ανιχνευτές καπνού

Κάθε υπνοδωμάτιο και κουζίνα πρέπει να περιέχει έναν (1) ανιχνευτή καπνού και ανιχνευτή μονοξειδίου του άνθρακα (CO). Ο εκμισθωτής επιθεωρεί, δοκιμάζει και εγκαθιστά νέες μπαταρίες σεανιχνευτές τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο και αντικαταστήστε αμέσως με νέο εάν είναι ελαττωματικό. Η μίσθωση δεν επιτρέπει το κάπνισμα στη μονάδα ή στους κοινόχρηστους χώρους.

Δ. Πυροσβεστήρας

Σε κάθε μονάδα θα παρέχεται ένας (1) φορητός πυροσβεστήρας. Ο εκμισθωτής επιθεωρεί τον πυροσβεστήρα τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο και αντικαταστήστε αμέσως με καινούργιο εάν είναι ελαττωματικό.

Ε. Κατοικίδια.

Τα κατοικίδια δεν επιτρέπονται στις μονάδες. Αυτό περιλαμβάνει οποιοδήποτε ζώο (θηλαστικό, ερπετό ή πουλί).

ΣΤ. Πόσιμο Νερό.

Ο εκμισθωτής θα παρέχει στον Ενοικιαστή υπηρεσία πόσιμου νερού και επιπλέον του πόσιμου νερού της βρύσης παρέχεται στη μονάδα. Το πόσιμο νερό θα παρέχεται είτε μέσω εμφιαλωμένου νερού είτε με εγκατάσταση α σύστημα ψύξης νερού στη μονάδα. Ο εκμισθωτής να παρέχει την απαραίτητη ποσότητα εμφιαλωμένου νερού ή/και δοχεία νερού για τον ψύκτη, έως τέσσερα (4) λίτρα το πολύ την ημέρα ανά άτομο. Παρέχεται νερό για τον ψύκτη νερού που θα παραδοθεί σε σφραγισμένο δοχείο από τον πωλητή. Ο εκμισθωτής παρέχει την αρχική παράδοση μεπληρότητας. Ο ενοικιαστής θα ζητήσει επιπλέον νερό εάν χρειαστεί. Τα συστήματα ψύξης νερού θα συντηρούνται από Εκμισθωτής.

Ζ. Τοποθεσία

Η τοποθεσία θα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από εστιατόρια, παντοπωλεία, φαρμακεία και κοινό μεταφορά όπου είναι δυνατόν

Η. Ασφάλεια.

Η εγκατάσταση θα είναι επίσημα προεγκεκριμένη από τις Ηνωμένες Πολιτείες για χρήση από μέλη της Υπηρεσίας."

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr