Δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών η χθεσινή ολομέλεια της ΡΑΕ που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όχι μόνο των διαχειριστών και κάποιων προμηθευτών με υψηλές ανεξόφλητες οφειλές, αλλά και του ίδιου του θεσσαλού υπουργού Κώστα Σκρέκα.

Ενώ η αγορά ανέμενε τη δρομολόγηση κάποιων μέτρων στη χθεσινή ολομέλεια, δεν κατάφεραν καν να καταγράψουν το πρόβλημα με αριθμούς. Γιατί; Δεν έχουν βρει λέει οι διαχειριστές μεταξύ τους, δηλαδή ο ΔΕΔΔΗΕ και ο ΔΑΠΕΕΠ, μια κοινή γλώσσα για τις οφειλές.

Είναι ανεξόφλητες και οι οφειλές που έχουν διακανονιστεί ή μόνο αυτές που διακανονίστηκαν, αλλά δεν εισπράττονται; Αφού απαντήσουν λοιπόν στο ερώτημα με μια κοινή γλώσσα οι διαχειριστές και παραδώσουν τα στοιχεία στον υπουργό και στη ΡΑΕ, τότε θα... ξαναμαζευθούν όλοι μαζί για να δουν τι θα πράξουν με τη μαύρη τρύπα των άνω των 500 εκατ. ευρώ της αγοράς.

Από τη χθεσινή διαδικτυακή ολομέλεια της ΡΑΕ δεν έλειψαν μάλιστα και οι παρεξηγήσεις. Δεν παρέστη ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, αλλά αντ’ αυτού η γενική διευθύντρια της εταιρείας, γεγονός που εκνεύρισε τον υπουργό, ο οποίος ευγενικά την ευχαρίστησε και την αποχαιρέτησε ταυτόχρονα, συνεχίζοντας την τηλεδιάσκεψη χωρίς την παρουσία του ΑΔΜΗΕ.

Την απουσία του κ. Μανουσάκη από την ολομέλεια κύκλοι του ΑΔΜΗΕ την αποδίδουν σε προγραμματισμένο ραντεβού με επισκέπτη ξένης χώρας. Κάποιοι άλλοι με την επικείμενη ανανέωση της θητείας του και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει...

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr