Πολλές και σοβαρές κρίσεις έχει ξεπεράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τότε που ανέλαβε την τύχη της χώρας, αλλά η κυβέρνηση δυσκολεύεται πολύ να κλείσει το κεφάλαιο «κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Μετά τα τραγελαφικά γεγονότα στον Βόλο, που δεν περιποιούν τιμή ούτε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ούτε και στην Ελληνική Αστυνομία και προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με καταγγελίες περί «εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επιχείρησε να κλείσει το θέμα, δηλώνοντας ότι η Αστυνομία έκανε το καθήκον της και ότι «είναι στην αρμοδιότητα των Αρχών να ελέγξουν οτιδήποτε καταγγέλλεται».

Παράλληλα με αυτές τις δηλώσεις, έγινε γνωστό ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, κάλεσε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως για να καταθέσει τις καταγγελίες του. Αν κρίνει κανείς, όμως, από την αρθρογραφία μέσων που πρόσκεινται στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, ούτε η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ούτε και η παρέμβαση της Εισαγγελίας έχουν κατευνάσει την οργή του, αφού υποστηρίζεται ότι η παρέμβαση ήλθε πολύ αργά και δεν αποτελεί ουσιαστική προσπάθεια διερεύνησης των ζητημάτων που αφορούν την κρίση στο ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μοιάζει να έχει αρχίσει ενός είδους ανένδοτο αγώνα, που δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση και το ποδόσφαιρο, αλλά είναι σαφές ότι έχει και επιχειρηματικές προεκτάσεις. Όπως τονιζόταν σε παλαιότερη ανακοίνωση του Ολυμπιακού, «η κυβέρνηση της χώρας δεν επιθυμεί την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο διότι αυτό την εξυπηρετεί, όπως εξυπηρετεί και τους φίλους της». Μια αναφορά που «φωτογραφίζει» έτερο ισχυρό επιχειρηματία και παράγοντα του ποδοσφαίρου, με τον οποίο η πλευρά Μαρινάκη – Ολυμπιακού δείχνει αποφασισμένη να συγκρουστεί μέχρι τέλους. Αυτή η μονομαχία όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί και θα γίνει πιο βίαιη και το μεγάλο ερώτημα είναι τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση για να τη θέσει υπό έλεγχο, αν ακόμη και η παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δείχνει να πέφτει στο κενό...

Επίμονος κηπουρός