Αλλάζει χέρια εντός των προσεχών ημερών η αλυσίδα ηλεκτρικών συσκευών «Κωτσόβολος» η οποία, μεταξύ άλλων, διαθέτει τέσσερα καταστήματα στη Θεσσαλία - στις ισάριθμες πρωτεύουσες των νομών.

Στους διεκδικητές που είχαν γίνει γνωστοί μέσω και των ανακοινώσεών τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ήτοι τη ΔΕΗ και την Quest Συμμετοχών, προστέθηκε χθες και ο όμιλος Μαρινάκη, το όνομα του οποίου είχε κρατηθεί μέχρι στιγμής μυστικό, αν και συμμετείχε εξαρχής στη διαδικασία.

Υπενθυµίζεται ότι ήδη από τον Μάρτιο του 2022 ο όµιλος Μαρινάκη δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εµπόριο µέσω του marketplace Shopflix, επικεφαλής του οποίου είναι ο Χρήστος Καλογεράκης, επί σειρά ετών διευθύνων σύµβουλος της αλυσίδας Public. Επί των ηµερών του, άλλωστε, στην Public έγινε η εξαγορά της Mediamarkt και έτσι η Public εισήλθε στην κατηγορία των «λευκών συσκευών». Πιθανή απόκτηση της «Κωτσόβολος» σηµαίνει ότι ο όµιλος θα έχει παρουσία στον κλάδο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών άµεσα µε φυσικά καταστήµατα και ηλεκτρονικό κατάστηµα, σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ θα αναπτυχθούν συνέργειες και µε το marketplace Shopflix.

Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτοµέρειες των προσφορών που έχουν κατατεθεί από τους ενδιαφεροµένους, εκτιµάται ότι το τίµηµα µπορεί να διαµορφωθεί σε επίπεδα διπλάσια από αυτά που ίσχυσαν την τελευταία φορά που είχε πωληθεί η «Κωτσόβολος» από τον όµιλο Φουρλή στην Dixons (νυν Currys), µε το enterprise value να είναι τότε 167 εκατ. ευρώ.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr