Στην τριήμερη πανελλαδική ημερίδα για τη φέτα, που θα πραγματοποιηθεί στην Ελασσόνα με ημέρα έναρξης την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, αναφέρεται σχετικό δελτίο Τύπου της διοργανώτριας επιτροπής της εκδήλωσης.

Αναφέρει τα ακόλουθα:

"Με βαρυσήμαντο μήνυμα του Επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων  Phil Hogan ξεκινά τις εργασίες της η Πανελλήνια Διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018», το πρωί της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου με το θεσμικό συνέδριο στο οποίο αναμένεται να αναλυθεί το παρόν και το μέλλον του διασημότερου ΠΟΠ προϊόντος της πατρίδας μας, της Φέτας.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικών υποθέσεων στην παρέμβαση του αναμένεται να ξετυλίξει τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την προστασία των ΠΟΠ προϊόντων, αλλά και τη στρατηγική της Ε.Ε. για την προώθηση των εξαγωγών της φέτας, πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης, στην Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία και την Ιαπωνία.

Στο συνέδριο δεσπόζουν οι ομιλίες του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη για τις εθνικές και τις περιφερειακές πολιτικές για τη φέτα, αλλά και η ημερίδα για την νεανική επιχειρηματικότητα παρουσία του προέδρου του ΕΤΕΑΝ κ. Αντώνη Γεωργακάκη ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους επιχειρηματίες, προκειμένου να καταστήσουν περισσότερο ανταγωνιστικά τα προϊόντα τους, κατακτώντας το μέγιστο βαθμό εξωστρέφειας.

Η εκπροσώπηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα γίνει από τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη. Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης θα μιλήσει στο συνέδριο για την τυποποίηση και τη διασφάλιση της ποιότητας της ελληνικής Φέτας, ενώ θα ακολουθήσει ενδιαφέρουσα συζήτηση από τους εκπροσώπους διεπαγγελματικών οργανώσεων της Ελλάδας της Ιταλίας και της Γαλλίας για την παρουσία και το μέλλον των ΠΟΠ προϊόντων της Ευρώπης. Παρόντες επίσης εκπρόσωποι όλων των οργανώσεων της κτηνοτροφίας και της τυροκομίας, μαζί με ένα πλήθος ειδικών και επιστημόνων οι οποίοι αναλύουν όλες τις πτυχές της παραγωγής, της τυποποίησης και της διάθεσης της Φέτας, περιγράφοντας στην ουσία το πολιτικό πλαίσιο του προϊόντος μέσα στον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο ορίζοντα.

Στις 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου στην Πανελλήνια Διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018», παράγεται πολιτική.

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΦΕΤΑ 2018» πραγματοποιείται από το Δήμο Ελασσόνας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας το Επιμελητήριο Λάρισας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας. Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΦΕΤΑ 2018» τελείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού."