Στροφή στην παραγωγή πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας υλοποιεί με μεγαλύτερη ένταση η Βολιώτικη Μύλοι Λούλη, σύμφωνα με πληροφορίες του FnB Daily. Όπως σημειώνουν πηγές της εταιρείας, «η εξαγορά της Kenfood έδωσε το έναυσμα για τη στροφή στα μείγματα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής» και προσθέτουν πως «στόχος της εταιρείας για το 2020 είναι να αναπτύξει περαιτέρω τη συγκεκριμένη αγορά».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «η στροφή αυτή γίνεται για να διαφοροποιηθεί το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας», η οποία «έχει ηγετική θέση στα αλεύρια, όμως εκεί υπάρχει μικρό περιθώριο κέρδους, εν αντιθέσει με τα μείγματα ζαχαροπλαστικής». Σημειώνεται πως η εταιρεία το 2019 είδε τις πωλήσεις των μειγμάτων για την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική να αυξάνονται 15,7%. 

Σημειώνεται πως τα μείγματα και οι πρώτες ύλες για την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική διατίθενται μέσω της θυγατρικής εταιρείας Kenfood σε διάφορες επαγγελματικές συσκευασίες προς: • Αρτοποιούς • Βιομηχανίες • Ζαχαροπλαστεία • Βιοτεχνίες τροφίμων

Τον Αύγουστο 2019 η εταιρεία συμφώνησε στην εξαγορά επιπλέον 14,99% των μετοχών της Kenfood και έτσι το ποσοστό της Μύλοι Λούλη στην εταιρεία ανέρχεται στο 99,99%.

Η εταιρεία θέλει να αυξήσει το κανάλι πωλήσεών της στη HORECA. «Μπορεί το 2020 να θεωρείται δύσκολη χρονιά για το συγκεκριμένο κανάλι πωλήσεων», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, ωστόσο όπως συμπληρώνουν «στρατηγικός στόχος της εταιρείας είναι να επεκταθεί περαιτέρω σε αυτό, γι’ αυτό υπάρχουν συνεχείς διαπραγματεύσεις με χονδρέμπορους και ξεχωριστά με πελάτες».

Η εταιρεία εκτιμά ότι οι επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού δεν θα επηρεάσουν σημαντικά την επιχειρηματική δραστηριότητα, τις επιδόσεις και την χρηματοοικονομική της θέση. Επίσης, οι εταιρείες του ομίλου δεν εντάχθηκαν στις κατηγορίες των εταιρειών για κρατικά μέτρα στήριξης και δεν επιβλήθηκε υποχρεωτική αναστολή των λειτουργιών τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει παρατηρηθεί μείωση του κύκλου εργασιών της εταιρείας, εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊου, ενώ οι δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας αποπληρώνονται κανονικά χωρίς καθυστέρηση.

Νικόλας Ταμπακόπουλος