Στις 21 Ιανουαρίου 2020 θα κάνει τα εγκαίνιά της η εταιρία λογισμικού Teamviewer στα Γιάννενα, ξεκινώντας το πρώτο της hub.

Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της πολυεθνικής εταιρείας TeamViewer στα Γιάννενα, θα εγκαινιαστεί στις 21 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ. στη λεωφόρο Δωδώνης 147. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση τον Δεκέμβριο, «το Κέντρο θα φιλοξενήσει νεοσύστατες ομάδες και ταλέντα από όλο τον κόσμο και κυρίως την Ελλάδα, με στόχο την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και την προώθηση της καινοτομίας σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας».

Η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο αυτό προχωράει το σχέδιο για πάρκο υψηλής τεχνολογίας και έρευνας, μετά από παρότρυνση των γερμανικών εταιριών P&I Hellas και Teamviewer, που ανήκουν στο ίδιο επενδυτικό fund. Οι δύο εταιρίες είναι εγκατεστημένες στα Γιάννενα –η πρώτη στο Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, όπου εκτείνεται σε μεγάλο τμήμα του, και η άλλη σε κτίριο επί της οδού Δωδώνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου τον Δεκέμβριο, σε σύσκεψη του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη με διευθυντές και στελέχη των δύο εταιριών, ο περιφερειάρχης ζήτησε από τις εταιρίες να καταθέσουν αναλυτικά στοιχεία με τις απαιτούμενες προδιαγραφές για τις υποδομές που χρειάζονται. Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για τις 20 Ιανουαρίου, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Κέντρου Έρευνας της Team Viewer Greece.

Η σύμπραξη της Περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και του Δήμου Ιωαννιτών, με επιχειρήσεις πληροφορικής και επικοινωνιών για τη δημιουργία μιας τεχνόπολης, έχει και τις ευχές της κυβέρνησης. Ο περιφερειάρχης έχει ενημερώσει σχετικά τόσο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

H  Teamviewer θεωρείται κορυφαία στη διασυνδεσιμότητα καθώς διαθέτει το Τeam Viewer το πιο διαδεδομένο διεθνώς λειτουργικό σύστημα που επιτρέπει την εξ΄αποστάσεως διαχείριση ενός υπολογιστή ή server, από έναν άλλο.

Η ελληνική θυγατρική της Team Viewer, η Τeam Viewer Greece, συστάθηκε πριν 4 μήνες περίπου και σχεδιάζει τον διπλασιασμό του προσωπικού της μέσα στον πρώτο χρόνο και την αύξησή του σε 70 άτομα στη διετία, επενδύοντας έτσι, κυρίως σε ανθρώπινο κεφάλαιο, περί τα 2 εκατ. ευρώ. Ο managing director της Τeam Viewer Greece κ. Philipp Deutscher, σε συνέντευξή του στο GrTimes.gr υπογράμμισε το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την εταιρεία, από μηχανικούς Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, καθώς μέχρι τώρα έχουν παραληφθεί περισσότερες από 200 αιτήσεις.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr

* Η φωτογραφία είναι από την είσοδο της εταιρείας στο Γερμανικό Χρηματιστήριο