Πλημμύρισε για μια ακόμη φορά το τυροκομείο "Βασιλίτσα", των αδερφών Νούσια, στη Νέα Λεύκη (Δήμος Κιλελέρ) από την μεγάλη νεροποντή στο νομό Λάρισας. Οι ζημιές όμως αυτή τη φορά είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες του Ιανουαρίου του 2022.

Με δάκρυα στα μάτια ο εκ των ιδιοκτητών της μονάδας Απόστολος Νούσιας, είδε την επιχείρησή του κατεστραμμένη από την κακοκαιρία Daniel. Η ζημιά που υπέστη είναι όπως υποστήριξε περίπου 12 εκατ. ευρώ.

«Τι να σας πω; Κάναμε τη μονάδα κομμάτι κομμάτι για να μην πάρουμε δάνειο. Περιμένω 700.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ μετά από επένδυση 2 εκατ. και δεν μας έχουν έρθει τα λεφτά. Τεράστια είναι η ζημιά. Να δω τι θα κάνω, είπε αρχικά ο Απόστολος Νούσιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συνέχισε: «Μου είπαν τα παιδιά να μην μπω μέσα για να μην πάθω έμφραγμα. Δεν έχει μείνει ούτε καλούπι μέσα. Να βγάλουμε τουλάχιστον 80.000 δοχεία. Όλα είναι μέσα στο νερό. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια καταστροφή. Κρίμα. Το φτιάξαμε κομμάτι κομμάτι για να μην πάρουμε δάνεια. Ήμουν 6 ετών όταν το φτιάξαμε και τώρα είμαι 80 ετών. Δεν έχει έρθει κανείς να δει πώς είμαστε. Να βγάλω το εμπόρευμα, ό,τι μπορώ να σώσω».

Η μονάδα παράγει φέτα και είναι κυρίως εξαγωγικού χαρακτήρα.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr