Με τον Πρόεδρο της ΤΕΡΝΑ, Γιώργο Περιστέρη, συναντήθηκε στην Αθήνα ο δήμαρχος Μετεώρων Θεόδωρος Αλέκος.

Όπως ενημέρωσε ο Δήμος Μετεώρων με σχετικό δελτίο Τύπου, "η εταιρία είναι έτοιμη να κατασκευάσει το βόρειο τμήμα του Ε65 το οποίο διέρχεται εξ ολοκλήρου από τον Δήμο Μετεώρων, με την συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από ζητήματα που αφορούν στο μεγάλο έργο. 

Ο Δήμαρχος Μετεώρων ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΤΕΡΝΑ την άμεση έναρξη του έργου, δηλώνοντας ότι θα είναι κοντά του σε ό,τι χρειαστεί.

Στο πλαίσιο της κατασκευής του έργου και της συνεργασίας του Δήμου με την Κοινοπραξία γνωστοποίησε στον Γ. Περιστέρη την απαίτηση – επιθυμία του οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν σε αυτό το μεγάλο έργο (εργάτες - τεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων κ.ά.) να προέρχονται από τον Δήμο Μετεώρων.

Ταυτοχρόνως, σαν ανταποδοτικό όφελος του Δήμου η εταιρεία θα πρέπει να προχωρήσει σε διάφορες χαλικοστρώσεις, ασφαλτοστρώσεις και στην κατασκευή μικρών τεχνικών και εγγειοβελτιωτικών έργων.

Ο κ. Περιστέρης δεσμεύτηκε από την μεριά της εταιρείας την άμεση έναρξη των έργων, με την πλειονότητα των εργαζομένων να προέρχονται από την περιοχή του Δ. Μετεώρων, γνωστοποιώντας πως η αποπεράτωση του έργου θα είναι σε 36 μήνες από την έναρξη των εργασιών.

Για τις ανάγκες του η εταιρεία θα στήσει μεγάλο εργοτάξιο στην περιοχή της Βασιλικής, που θα προμηθεύεται αδρανή υλικά από τον Δήμο Μετεώρων, μέσα στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και των ανταποδοτικών οφειλών".

trikalaenimerosi.gr