Πτωτικά διαμορφώθηκε το πρώτο τρίμηνο για τα ξενοδοχεία της Θεσσαλίας, αλλά και σε επίπεδο χώρας, καθώς αρνητικό πρόσημο κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της πληρότητας, των τιμών, αλλά και οι προκρατήσεις, με ότι αυτό σημαίνει για τη φετινή, τουριστική σεζόν. 

Αυτό προκύπτει με βάση τα αποτελέσματα έρευνας Συγκυρίας, που διενήργησε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων..

Σύμφωνα με την έρευνα, με τίτλο: «Επιδόσεις ξενοδοχείων κατά το α΄τρίμηνο και προβλέψεις για την τουριστική σεζόν 2019», που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.956 ελληνικών ξενοδοχείων σε σύνολο 9.873, το 45% των μονάδων συνεχούς λειτουργίας παρουσίασε μειωμένη πληρότητα, ενώ 1 στα 4 ξενοδοχεία εμφάνισε μείωση στις τιμές του.

Επίσης το 31% των ξενοδόχων εκτιμά ότι η πληρότητα των ξενοδοχείων τους για το 2019 θα είναι μειωμένη σε σχέση με το 2018, ενώ η μέση μείωση εκτιμάται ότι θα κυμανθεί γύρω στο 20%.

Στη Θεσσαλία

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και για τις ξενοδοχειακές μονάδες της Θεσσαλίας. 

Σύμφωνα με την έρευνα σε 119 ξενοδοχεία σε Ήπειρο και Θεσσαλία, σχετικά με την πληρότητα του α’ τριμήνου, ένα ποσοστό της τάξης του 22,53% διαπιστώνει αύξηση, ένα ποσοστό 28,58% μείωση, ενώ αμετάβλητη «βλέπει» την κατάσταση ένα ποσοστό 48,89%. 

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr