Με γρήγορες διαδικασίες απαλλοτριώσεων θα προχωρήσουν δύο σημαντικά έργα στη Θεσσαλία μεταξύ των οποίων η αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ιανός», αλλά και η παράκαμψη, η οποία θα συνδέσει την Καρδίτσα με τον Ε65, όπως ανέφερε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. 

Με τον ίδιο τρόπο θα υλοποιηθεί και η κατασκευή του οδικού τμήματος της Ε.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας από Ι/Κ Μεσοράχης έως Ι/Κ Ελευθερών.

Τα εν λόγω έργα θα προχωρήσουν άμεσα χάρη στην υπαγωγή τους στο άρθρο 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων, διαδικασία η οποία επιλέγεται, προκειμένου να ξεπεραστεί ο σκόπελος των πολύπλοκων γραφειοκρατικών, αλλά και δικαστικών, διαδικασιών που απαιτούνται, όταν ακολουθείται η κλασική διαδικασία. «Διαδικασίες που κρατούν μέχρι και 18 μήνες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν οι πιστώσεις από ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις», σημείωσε ο κ. Καραμανλής και πρότεινε ένα συνολικό συμπληρωματικό κατάλογο, που αφορά σε 17 έργα, εκ των οποίων τα 13 είναι οδικά και τα 4 υδραυλικά.

Η κατασκευή του τελευταίου τμήματος της παράκαμψης της Καρδίτσας θα επιτρέψει την ολοκλήρωση του περιφερειακού δακτυλίου της πόλης, και κατά συνέπεια και την ταχύτερη, ασφαλέστερη και πιο άνετη σύνδεση της Καρδίτσας με τον Ε65. 

Ο υπουργός επεσήμανε πως κρίνεται εξαιρετικά απαραίτητο οι ζητούμενες εκτάσεις να παραδοθούν άμεσα στους κύριους των έργων, προκειμένου η εκτέλεσή τους να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατόν και να μην χάνεται άλλος χρόνος με γραφειοκρατικές διαδικασίες. 

Z.H. thessaliaeconomy.gr