Η πανδημία θα επηρεάσει για μεγάλο διάστημα την αγορά ακινήτων, ως εκ τούτου είναι προτιμότερη μια ομαλή, οικειοθελής, αναπροσαρμογή των τιμών των ακινήτων, από μια βίαιη βύθιση λόγω των αντιδράσεων της αγοράς. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων το μέλος του συλλόγου μεσιτών Λάρισας Σαράντης Χαραβελούλης με μήνυμά του προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων το αναφέρει:

Αγαπητοί ιδιόκτητες,

Ελπίζουμε το μήνυμά μας να βρίσκει εσάς και την οικογένειά σας υγιείς και ασφαλείς.

Εν όψει του επερχόμενου χειμώνα καθώς και της παγκόσμιας ανησυχίας σχετικά με την εξάπλωση του ιού COVID-19 αλλά και την επίδραση που έχει στον κλάδο της κτηματαγοράς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με κάποιες θέσεις που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν με θετικό πρόσημο  την οικονομία της αγοράς.

Σύμφωνα με τα μέτρα και τους περιορισμούς που έχουν τεθεί και πρέπει να τηρηθούν στη χώρα μας, η τρέχουσα περίοδος αγοραπωλησιών και ενοικιάσεων ως γνωστόν αναμένεται να επιβραδυνθεί για το προσεχές διάστημα.

Γνωρίζουμε επίσης,ότι οι περιορισμοί δεν είναι ίδιοι για όλους, τα μέτρα πιθανόν θα αργήσουν να λήξουν έχοντας ως απόρροια να είναι αβέβαιη η απόφαση για τους εν δυνάμει αγοραστές/ενοικιαστές αν και εφόσον προχωρήσουν,ακόμα και αν υπάρχουν συμφωνημένες συζητήσεις καθώς θα εξαρτηθεί άμεσα σε σχέση με τον χρόνο εφαρμογής των μέτρων σε αναλογία πάντα με τον ρυθμό απορρόφησης των ακινήτων(μ.ο 60 ημέρες).

Για το λόγο αυτό,θεωρούμε ορθό και ωφέλιμο να γίνει μία επανεξέταση καθώς και μια δίκαιη εκτίμηση των τιμών ενοικίασης και πώλησης έτσι ώστε να μην δούμε τις τιμές να μειώνονται κάθετα και βίαια αργότερα αλλά ομαλά από αύριο κιόλας καθώς επίσης και να δημιουργηθούν ευέλικτα πακέτα προσφορών (από κατασκευαστικές εταιρείες σε εταιρείες με επενδυτικό ενδιαφέρον) ώστε να καταφέρουμε να κερδίσουμε ακόμα και τους πελάτες που πιθανόν θα απορρίψουν οποιαδήποτε είδους τοποθέτηση αυτήν την χρονική περίοδο στην κτηματαγορά.  

Η εκτίμηση ακινήτων είναι μία διαδικασία που χρειάζεται τεχνικές γνώσεις σε συνδυασμό με μακρόχρονη εμπειρία,στην εταιρεία μας  διαθέτουμε τις γνώσεις και την εμπειρία για να σας εγγυηθούμε ότι θα λάβετε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Η πιστοποίηση της εταιρίας μας από την National Association of Realtors USA  (την μεγαλύτερη Αμερικανική ένωση πιστοποιημένων εκτιμητών και πραγματογνωμόνων ακινήτων) που διαθέτουμε, αποτελεί εγγύηση σωστής και ακριβέστατης εκτίμησης της ακίνητης περιουσίας σας.

Ελπίζουμε στην θετική  ανταπόκριση σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Σας ευχόμαστε καλό μήνα,μια υπέροχη ημέρα και κυρίως με υγεία!

Μετά τιμής,

Χαραβελούλης Σαράντης & Συνεργάτες.

S&V Real Estate

The Leading Real Estate Company.

Ελλάδα-Λαρισα-Παναγουλη 66-2410251603

Μέλος Συλλόγου Μεσιτών και Εκτιμητών Νόμου Λαρισας

Μέλος ΕΠΠΑ

Ένωσης Μεσιτών Ακινήτων Πιστοποιημένων Πραγματογνώμονων Ελλάδας

Μέλος N.A.R

National association of Realtors 

* Η φωτογραφία είναι τυχαία, από το αρχείο του thessaliaeconomy.gr και τον αστικό ιστό της Λάρισας