Σήμερα  Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021, και ώρα 7 το απόγευμα ξεκινούν από την πόλη της Λάρισας στον Πολυχώρο Θεσσαλία (πρώην Carrefour) οι εκδηλώσεις του προγράμματος «EUchanges Thessaly» για την αναγνωσιμότητα των έργων που συγχρηματοδοτούνται στην Θεσσαλία από την Πολιτική Συνοχής μέσω του ΕΣΠΑ. 

Οι εκδηλώσεις, που εστιάζουν στον αντίκτυπο στην καθημερινότητα των Θεσσαλών από την υλοποίηση έργων που χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκούς πόρους, θα διαρκέσουν από τις 3 έως τις 27 Ιουνίου και συγκεκριμένα θα λάβουν χώρα, στη Λάρισα στον  Πολυχώρο Θεσσαλία (πρώην Carrefour) από 3 – 10 Ιουνίου, στα Τρίκαλα από 12 – 14 Ιουνίου, στην Καρδίτσα από 13 – 14 Ιουνίου, στη Σκιάθο από 26 – 28 Ιουνίου και τέλος στο Βόλο από 27 – 29 Ιουνίου. 

Οι εκδηλώσεις στη Λάρισα περιλαμβάνουν: 

Έκθεση Φωτογραφίας με αντικείμενο «Η συμβολή των εργαλείων του ΕΣΠΑ στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών», διάρκεια 3 – 9 Ιουνίου 

Ομιλία του περιφερειάρχη Λάρισας κ. Κώστα Αγοραστού 

Εκπαιδευτικό Εργαστήρι «Ξέρεις από ΕΣΠΑ;» για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας  

Βιντεοπαρουσιάσεις, Fotobooth και καρτ ποστάλ 

Διαδικτυακό Μαθητικό Διαγωνισμό «Ξέρεις από ΕΣΠΑ;»

Διαδικτυακό Φωτογραφικό Διαγωνισμός «Η χρηστικότητα των έργων ΕΣΠΑ στην καθημερινότητά μας» 

Αναμνηστικά δώρα

Για τους νικητές των διαγωνισμών, μετά από κλήρωση, ταξίδια στην Αλόννησο προκειμένου να επισκεφτούν το Υποβρύχιο Μουσείο το οποίο υλοποιήθηκε με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Eu Changes ThessalyBus», το μικρό πούλμαν με ενημερωτικό υλικό και δώρα του προγράμματος κυκλοφορεί στην πόλη και επισκέπτεται τους μαθητές στα σχολεία τους

Ο Διαδικτυακός Μαθητικός Διαγωνισμός «Ξέρεις από ΕΣΠΑ;» αφορά σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των 4 θεσσαλικών νομών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα μετά την επίσκεψη στις κατά τόπους Εκθέσεις Φωτογραφίας και παρακολούθησης των ενημερωτικών παρουσιάσεων να έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τα έργα που υλοποιηθήκαν στην Θεσσαλία με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους, για την έννοια της Πολιτικής Συνοχής της Ε.Ε. και του χρηματοδοτικού εργαλείου του ΕΣΠΑ που λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης για τις χώρες που μετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ειδικά για την πόλη της Λάρισας, οι επισκέψεις των σχολείων θα πραγματοποιηθούν από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου στον Πολυχώρο Θεσσαλίας (πρώην Carrefour). 

Οι μαθητές θα μπορούν να πάρουν μέρος στον διαδικτυακό διαγωνισμό «Ξέρεις από ΕΣΠΑ» από τις 3 – 27 Ιουνίου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του προγράμματος και του ειδικού application που μπορεί κανείς να κατεβάσει στο κινητό του, ενώ ο διαγωνισμός θα τρέχει παράλληλα στα social media και συγκεκριμένα στη σελίδα του «Eu Changes Thessaly» στο Facebook. 

Οι νικητές του διαγωνισμού, μετά από κλήρωση, θα κερδίσουν ένα ταξίδι στην Αλόννησο προκειμένου να επισκεφτούν το Υποβρύχιο Μουσείο το οποίο υλοποιήθηκε με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, από τις 3 – 27 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί Διαδικτυακός Φωτογραφικός Διαγωνισμός «Η χρηστικότητα των έργων ΕΣΠΑ στην καθημερινότητά μας» στα social media και συγκεκριμένα στο Instagram. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό φωτογραφίζουν έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ μέσα από τη δική τους καλλιτεχνική οπτική γωνία. 

Η καλύτερη φωτογραφία θα βραβευθεί και ο νικητής θα κερδίσει ένα ταξίδι στην Αλόννησο προκειμένου να επισκεφτεί το Υποβρύχιο Μουσείο το οποίο υλοποιήθηκε με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόγραμμα «EUchanges Thessaly» αφορά στην αναγνωσιμότητα των έργων που συγχρηματοδοτούνται στην Θεσσαλία από την Πολιτική Συνοχής μέσω του ΕΣΠΑ. Η πολιτική συνοχής είναι η βασική πολιτική επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της οποίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, την προγραμματική περίοδο 2014-2020 έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά έργα που αλλάζουν τη ζωή των Θεσσαλών πολιτών στην καθημερινότητά τους. Έχει απτά αποτελέσματα στον τόπο κατοικίας τους, τους αγγίζει στην καθημερινότητα τους οπότε απαντάει ξεκάθαρα και άμεσα στο ερώτημα σε τι μας ωφελεί η συμμετοχή μας στην ΕΕ, ειδικά σε μια περίοδο που η Ελλάδα σταθεροποιείται μετά από μια πολύχρονη οικονομική κρίση, που έθετε την ΕΕ στον καθημερινό δημόσιο διάλογο όχι με πάντα με θετικό τρόπο.