Παρά τις αντιδράσεις για το κενό που αφήνει στις τοπικές αγορές, η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει τα λουκέτα στη Θεσσαλία και αλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, σειρά έχει τώρα η Αγιά όπου η απόφαση για το τοπικό κατάστημα της τράπεζας έχει ληφθεί, και πρόκειται να κλείσει στις 17 Μαρτίου 2023.

Το πρόβλημα που θα προκύψει για τους κατοίκους αλλά και τις επιχειρήσεις, αναμένεται να είναι έντονο, καθώς η περιοχή διαθέτει αναπτυγμένη αγροτική οικονομία με σημαντικές εταιρείες παραγωγής και εμπορίας φρούτων.

Το εν λόγω κατάστημα ήταν προγραμματισμένο να οδηγηθεί σε κλείσιμο πριν από λίγους μήνες, αλλά η κινητοποίηση του δημάρχου ανάγκασε την τράπεζα να αναστείλει την απόφασή της.

Η Πειραιώς, όπως και οι άλλες συστημικές τράπεζες, συρρικνώνουν το τραπεζικό τους δίκτυο για να ξεφορτωθούν το προσωπικό και τα λοιπά κόστη, ωθώντας τους καταναλωτές στα ψηφιακά τους καταστήματα. Στις αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες η μετάβαση αυτή πραγματοποιείται με ομαλούς ρυθμούς, καθώς η ύπαρξη των φυσικών καταστημάτων είναι απαραίτητη για ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr