Μισοτελειωμένο και εγκαταλειμμένο παραμένει πλέον το νέο διοικητήριο της Καρδίτσας το οποίο άρχισε να κατασκευάζεται πριν από δέκα χρόνια, ενώ ο σχεδιασμός του στα χαρτιά χρονολογείται από το ...1970. Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει στα 16 εκατ. ευρώ.

Η εργοληπτική εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του διοικητηρίου αδυνατεί, λόγω οικονομικών προβλημάτων, να το ολοκληρώσει και την περασμένη Παρασκευή 8 Αυγούστου, τελευταία ημέρα της ειδικής πρόσκλησης που εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, δεν εμφανίστηκε καν.

Το πλέον ορατό σενάριο είναι να κηρυχθεί έκπτωτος ο ανάδοχος, γεγονός που θα σημάνει την επαναπροκήρυξη του υπόλοιπου έργου (περίπου το 50%) αλλά και νέα μεγάλη καθυστέρηση στην επανεκκίνηση των εργασιών. 

Η συνέχιση και ολοκλήρωση της πολύπαθης κατασκευής με την διαδικασία της υποκατάστασης του υπάρχοντος αναδόχου, κρίνεται δύσκολη καθώς πρέπει να πραγματοποιηθεί με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στον τρέχοντα διαγωνισμό, οι οποίες όμως δεν θεωρούνται συμφέρουσες ώστε να προσελκύσουν ενδιαφερόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συνέχιση του έργου έχει μεριμνήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχοντας ήδη εξασφαλίσει τα σχετικά κονδύλια για την ολοκλήρωσή του.

Z.H. thessaliaeconomy.gr

*φωτο karditsalive.net