Η Καράτζης είναι γνωστή στη Θεσσαλία από το εργοστάσιο παραγωγής διχτυών που βρίσκεται στη Λάρισα, δίπλα από την Βιοκαρπέτ. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση από την Κρήτη, η οποία τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται παράλληλα στην Ενέργεια και στον Τουρισμό με σημαντικές επενδύσεις.

Σε ότι αφορά τον Τουρισμό ο όμιλος, από το 2020 και μετά, έχει προχωρήσει στην εξαγορά τριών ξενοδοχειακών μονάδων στην Κρήτη και στην ανάπτυξη μιας τέταρτης all-suites μονάδας, ενώ παράλληλα εξετάζει και την περαιτέρω τοποθέτησή του στην ξενοδοχειακή αγορά του Ηρακλείου. Πηγές της αγοράς επισημαίνουν ότι μέσα σε μία τριετία η MK Hotel Collection, η οποία αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα της Cretan Investments Group στον κλάδο της φιλοξενίας, αναμένεται να ξεπερνά σε δυναμικότητα τα 460 δωμάτια και σχεδόν 1.000 κλίνες στην Κρήτη.

Στα μέσα του φετινού καλοκαιριού η MK Hotel Collection προχώρησε στην απόκτηση της ξενοδοχειακής μονάδας Village Resort & Waterpark στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το ξενοδοχείο περιλαμβάνει 275 δωμάτια, θέατρο, water park, τρεις πισίνες και γήπεδο ποδοσφαίρου, και είναι χτισμένο με προνομιακή θέα στη θέση Σπήλιος της Χερσονήσου. Για το συγκεκριμένο ακίνητο, ο όμιλος έχει προγραμματίσει την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στο μεσοπρόθεσμο επενδυτικό πλάνο της MK Hotel Collection περιλαμβάνονται και οι Cicada Suites: μια συλλογή έξι προνομιακών σουιτών με ιδιωτικές θερμαινόμενες πισίνες και ιδιωτική παραλία στην παραλία του Καρτερού, η ανάπτυξη των οποίων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr