Τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» επιστρέφουν για 5η χρονιά, προσκαλώντας τους λάτρεις της μπύρας να συμμετάσχουν σε μια μοναδική εμπειρία το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες να εξερευνήσουν τα συμμετέχοντα ζυθοποιεία σε όλη την Ελλάδα.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής μπύρας, να μάθουν για τις πρώτες ύλες, τις μεθόδους ζυθοποίησης, αλλά και να συνομιλήσουν με τους ζυθοποιούς που δημιουργούν αυτά τα μοναδικά προϊόντα, ενώ οι γευστικές δοκιμές διαφόρων ειδών μπύρας θα επιτρέψουν στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις διαφορές στα χαρακτηριστικά και τις γεύσεις κάθε τύπου.
Τα ζυθοποιεία-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών που συμμετέχουν στη φετινή δράση περιλαμβάνουν από τη Θεσσαλία τη Ζυθοποιία Πηνειού στη Λάρισα, και ακόμη την Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Αττική, Πάτρα, Θεσσαλονίκη), τη μικροζυθοποιία Elixi στη Δροσιά Χαλκίδας, την Ικαριακή Ζυθοποιία, τις Κρητικές Ζυθοποιίες - Ζηδιανάκης στο Ηράκλειο Κρήτης, την Κρητική Ζυθοποιία στα Χανιά, τη Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο, τη μικροζυθοποιία Local Streets Beer στον Βόλο, τη μικροζυθοποιία Septem στο Ωρολόγιο Αυλωναρίου Ευβοίας, την Ολυμπιακή Ζυθοποιία στη Ριτσώνα Ευβοίας, την Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης και την Siris Craft Brewery στις Σέρρες. Στο πλαίσιο της δράσης, οι επισκέπτες θα απολαύσουν ξεναγήσεις στους χώρους παραγωγής των ζυθοποιείων, καθοδηγούμενες γευστικές δοκιμές διαφορετικών τύπων μπύρας, γνωριμία με τους ζυθοποιούς και απευθείας επικοινωνία μαζί τους, καθώς και γευστικές δοκιμές τόσο νέων όσο και γνωστών ετικετών της αγοράς.
Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr