Μία ακόμα άδεια, η 4η κατά σειρά εκδόθηκε από της Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ). Αυτή τη φορά την άδεια για εμπορευματικές μεταφορές πήρε η εταιρεία ΜΑΚΙΟΣ Α.Ε. με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία μεταφορών με εκατοντάδες φορτηγά και θυγατρικές σε Ρουμανία και Βουλγαρία, η οποία έχει μεγάλους πελάτες και στη Θεσσαλία όπως την "Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. και άλλους

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΡΑΣ "Η ΡΑΣ με απόφαση της Ολομέλειας της στις 2018.5.25 χορήγησε στην εταιρία ΜΑΚΙΟΣ Α.Ε. άδεια λειτουργίας σιδηροδρομικής επιχείρησης για την εκτέλεση εθνικών και διεθνών εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών με παροχή έλξης ή/και πλήρων συρμών στο σύνολο του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου".

Η εταιρεία ΜΑΚΙΟΣ Α.Ε., που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο κέντρο της Βόρειας Ελλάδας και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες logistics, είναι μία οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία 90 ετών και έχει σήμερα στο χαρτοφυλάκιό της δύο αποθηκευτικά κέντρα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και έναν στόλο 310 οχημάτων σε όλα τα Βαλκάνια που διαχειρίζεται εμπορεύματα χύμα ή σε container, παλέτες, κιβώτια και τεμάχια.

Η ΜΑΚΙΟΣ θα δραστηριοποιηθεί στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Ειδομένη και είναι πλέον ανταγωνιστής της Αυστριακών Συμφερόντων Goldair Rail Cargo, την κινεζικών Συμφερόντων Pearl και την Ιταλικών συμφερόντων πλέον ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ζ.Η.