Το ποσό των 2 εκ. ευρώ διεκδικεί με αγωγή της από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαγνησίας Βολου (ΔΕΥΑΜΒ) η εταιρεία “Διάτονος ΑΤΕ” δημιουργώντας νέο μεγάλο πονοκέφαλο στην πολύπαθη δημοτική επιχείρηση. 

Πρόκειται για μικρή εργοληπτική εταιρεία της Αθήνας με τζίρους που κυμαίνονται κοντά στο 1,5 εκ. ευρώ (2015, 2016), η οποία διοικείται από την Ευτυχία Δασκαλάκη (πρόεδρος) και Γεώργιο Διόχνο (διευθύνων σύμβουλος). 

Η υπόθεση πρόκειται να εξεταστεί για πρώτη φορά στα δικαστήρια της Λάρισας στις 20 Νοεμβρίου.

Το ζήτημα των απαιτήσεων προέκυψε το 2015, λόγω στάσης πληρωμών από το Ελληνικό δημόσιο, η οποία οδήγησε σε καθυστέρηση της εξόφλησης του τρίτου κατά σειρά λογαριασμού που κατέθεσε ο ανάδοχος του έργου «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Ιωλκού Δ. Βόλου». 

Οι ροές των πληρωμών επανήλθαν τελικά τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, με την εκταμίευση των χρημάτων από τη διαχειριστική αρχή του προγράμματος. 

Στο μεταξύ η ανάδοχος εταιρεία κατέθεσε δήλωση διακοπής εργασιών μέχρι να πληρωθεί. Στη συνέχεια όμως υπέβαλε και αίτημα «ζημίας» 2, 05 εκατομμυρίων ευρώ, υποστηρίζοντας πως την περίοδο διακοπής είχε ανοιχτό εργοτάξιο και πλήρωνε υπαλλήλους. 

Το σύνολο εν τω μεταξύ του έργου που κατασκεύασε, ήταν 2,5 εκατομμύρια ευρώ. «Ζητάει ένα απίθανο κονδύλι ως αποζημίωση, ισάξιο σχεδόν με το έργο που εκτέλεσε», τονίστηκε από τη ΔΕΥΑΜΒ, που έκρινε πως έπρεπε να της αποδώσει αποζημίωση 31.000 ευρώ. 

 Η Δημοτική επιχείρηση θεωρεί πως το αίτημα των 2 εκατομμυρίων δεν είναι απλά υπερκοστολογημένο αλλά ...εξωφρενικό και υπόσχεται να αποδείξει στα δικαστήρια ότι οι αξιώσεις της αθηναϊκής εταιρείας είναι αβάσιμες και παράλογες.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr

*φωτογραφία αρχείου