Την αλλαγή της επωνυμίας της Creta Farm θα κληθούν να εγκρίνουν οι μέτοχοι της εταιρείας σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 23 Ιουνίου. Η εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου είναι η μετονομασία της Creta Farm σε «Αλλαντοβιομηχανία Ρεθύμνου ΑΕΒΕ», ενώ για τις δραστηριότητες της εταιρείας στο εξωτερικό η επωνυμία θα αποδίδεται σε Rethymnon Meat Industry Industrial and Commercial SA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά την ολική επαναφορά της Creta Farm στις αρχές του 2020, μετά την πώλησή της στην Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου, η κρητική επιχείρηση δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κερδίσει τα χαμένα μερίδια αγοράς στην αγορά των αλλαντικών, δεδομένου ότι οι δύο μεγάλοι παίκτες, Νίκας και Υφαντής, εναλλάσσονται στην κορυφή με μερίδιο γύρω στο 22-23%, ενώ η Creta Farm κινείται στο 15-16%.

Επομένως, η μετονομασία της εταιρείας ερμηνεύεται ως μία προσπάθεια της διοίκησής της να καθιερώσει μία διαφορετική εταιρική ταυτότητα, αποτινάζοντας με αυτόν τον τρόπο από πάνω της το βεβαρημένο παρελθόν της.

Foodreporter