Ολοένα και περισσότερο έδαφος κερδίζουν στην ελληνική αγορά τα smart lockers, με τις εταιρείες ταχυμεταφορών να επενδύουν σημαντικά σε αυτή την κατηγορία, με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πελάτες τους. Τα smart lockers διευκολύνουν σημαντικά το κομμάτι των online παραδόσεων, παρέχοντας τη δυνατότητα παραλαβής 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. 

Η ACS έχει εγκαταστήσει συνολικά 60 ACS SmartPoint Lockers. Από αυτά, τα 57 βρίσκονται στον Νομό Αττικής και 3 στην Θεσσαλονίκη, ενώ σύντομα πρόκειται να τοποθετηθούν και τα πρώτα στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα σε Λάρισα και Τρίκαλα. Οι πελάτες της εταιρείας μπορούν να τα βρουν στα πρατήρια Shell, σε καταστήματα MyMarket, καθώς επίσης και σε σταθμούς parking PolisPark και Cityzen.

Η ACS έχει επιλέξει να επενδύσει μακροχρόνια στην υπηρεσία των SmartPoint Lockers, με το συνολικό ποσό της αρχικής επένδυσης, να έχει, μέχρι στιγμής, ξεπεράσει τα €3 εκατ., για την προμήθεια περισσότερων από 200 lockers. Η λειτουργία των ACS SmartPoint Lockers έχει ξεκινήσει πιλοτικά από τα μέσα του περασμένου Ιουλίου. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ανταπόκριση των πελατών, δεδομένου του μικρού χρονικού διαστήματος λειτουργίας τους, είναι ιδιαίτερα θετική. Τα ACS SmartPoint Lockers μπορούν να εξυπηρετήσουν ένα ευρύ φάσμα μεγεθών πακέτων, ενώ διαθέτουν τον κατάλληλο μηχανισμό κλειδώματος, σύστημα συναγερμού και φωτισμό LED. 

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Ελευθερία Πιπεροπούλου BnB)