Την αρχιτεκτονική του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, που πρόκειται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2022 σε έκταση 29,2 στρεμμάτων, υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο A&S Architects.

Ο σχεδιασμός γηπέδων εξελίσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, αναγνωρίζοντας την ικανότητά τους να προσδιορίζουν και να αναβαθμίζουν τις αστικές περιοχές. Στόχος της A&S Architects είναι να ανεγερθεί ένα από τα ωραιότερα στάδια στον κόσμο για τους θεατές, τους επισκέπτες αλλά και την ευρύτερη κοινότητα.

Ο λευκός του όγκος μοιάζει με αφηρημένο γλυπτό στο αστικό τοπίο. Παράλληλα, πρόκειται για μια σύγχρονη, περιεκτική δομή που προσφέρει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών στο κοινό, τα μίντια και τους αθλητές.

Η δυναμική, τρισδιάστατη οροφή, με πρωτότυπο σχήμα που θυμίζει φτερά αετού, διασφαλίζει την ανεμπόδιστη θέα στη δράση εντός γηπέδου.

Με χωρητικότητα 33.500 φιλάθλων, το στάδιο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για ποδόσφαιρο και πληροί τις προδιαγραφές της κατηγορίας UEFA Elite, σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA.

thessalliaeconomy.gr