«Ο σχεδιασμός για τον Αχελώο προχωρά κανονικά και όλα όσα προβλέπονται και έχουν ανακοινωθεί θα πραγματοποιηθούν». Αυτό δήλωσε χθες ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στον αναπληρωτή γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή Λάρισας Χρήστο Κέλλα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν , στον απόηχο της απόφασης του Ε’ τμήματος του ΣτΕ που έκανε δεκτή την αίτηση των κατακλυζομένων για ακύρωση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του Υδροηλεκτρικού Σταθμού της Μεσοχώρας.

«Εκφράζω τη λύπη μου για τις “πανηγυρικές” δηλώσεις των πολέμιων του έργου, παραμένω σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς για την ολοκλήρωση όλων των συνοδών έργων για τη μεταφορά νερού από τον Αχελώο, παρακολουθώ τις εξελίξεις και πιστεύω ότι η λογική θα επικρατήσει», δήλωσε ο βουλευτής στην εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας.

Για το θέμα -και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ως προς την εκτέλεση του έργου σαφή θέση πήρε και ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, επιρρίπτοντας ευθύνες στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, απένταξε τα έργα του Αχελώου από τα σχέδια διαχείρισης λεκανών απορροής Θεσσαλίας.

Μάλιστα ο κ. Αγοραστός τόνισε με έμφαση ότι "αν ο Αχελώος μαζί με τα συνοδά του έργα, Πύλης, Νεοχωρίτη και Μουζακίου, είχε ολοκληρωθεί, η Θεσσαλία δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα πλημμυρικών φαινομένων".

thessaliaeconomy.gr