Τα 13,2 εκατ. ευρώ άγγιξε ο τζίρος της βιομηχανίας τροφίμων «Φ. Κατερίνα ΜΟΝ. Α.Ε.Β.Ε», γνωστής και ως Farm Katerina, που ανήκει στο πρώην ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας των Τρικάλων Χρίστο Γιαλιά. Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της εταιρείας, μεσοπρόθεσμα υπάρχει πλάνο δημιουργίας μιας επιπλέον κτηνοτροφικής μονάδας στον Νομό Τρικάλων, εντός των 1.200 στρεμμάτων τα οποία θα εκμισθώσει.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις, κατά τη διάρκεια της χρήσης 2022, η εταιρεία «προσπάθησε να διατηρήσει την ποιότητα των υπηρεσιών της με το καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να καλύψει τις ανατιμήσεις των τιμών της ενέργειας, των α’ υλών και των καυσίμων».

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε  πέρυσι  σε  13.211.268  ευρώ  έναντι  10.479.710  ευρώ  της  προηγούμενης  χρήσης. Τα μικτά κέρδη εκμεταλλεύσεως της χρήσεως ανήλθαν σε 3.988.883 ευρώ έναντι 2.745.939 ευρώ της χρήσης 2021, ενώ η εταιρεία πραγματοποίησε συνολικά κέρδη 608.701 ευρώ έναντι συνολικών κερδών 254.420 ευρώ της προηγούμενης χρήσης. 

Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στη Μαγούλα Αττικής, όπου λειτουργούν οι γραμμές επεξεργασίας κοτόπουλου - χοιρινού - μοσχαριού καθώς και η παραγωγή κρεατοσκευασμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει αγοράσει αγρό στην Θέση Λεκανέζα στην Μάνδρα Αττικής που αποτελεί και υποκατάστημα της επιχείρησης και έχει ανεγείρει με ίδιες δαπάνες κτίριο στην συγκεκριμένη θέση, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες της για την παραγωγή. 

Επίσης έχει αγοράσει ακίνητο στην Ελάτη Τρικάλων, καθώς και δύο ακίνητα στην Ιταλία. 

Z.H. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Μαριλένα Καραβασίλογλου Industy)