Στα «χέρια» του Δήμου Βόλου βρίσκεται πλέον η διαχείριση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, μετά την υπογραφή της συμφωνίας παραχώρησης από την ΕΤΑΔ.

Η συμφωνία υπογράφηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Δημαρχείο Βόλου από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ Στέφανο Βλαστό και τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, παρουσία του Βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστο Μπουκώρου και του δημοτικού συμβούλου Βόλου, Κώστα Λούλη.

Ο Δήμαρχος Βόλου σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την ημέρα ως ημερομηνία ορόσημο για τον Βόλο και ανακοίνωσε πως θα συσταθεί Εταιρεία Διαχείρισης του Πανθεσσαλικού, πρόεδρος της οποίας θα είναι ο αντιδήμαρχος Τάσος Μπατζιάκας.

Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου του κ. Μπέο, στην ο οποία συμμετείχαν και οι κύριοι Βλαστός, Μπουκώρος και Λούλης.

 Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ, κ. Βλαστός επεσήμανε ότι η Εταιρεία αφουγκράστηκε τις ανάγκες και ξεπέρασε τις αγκυλώσεις χρόνων που υπήρχαν με το θέμα της παραχώρησης του Σταδίου. «ΕΤΑΔ και Δήμος είχαν κοινό στόχο και κατορθώσαμε να αναστρέψαμε την εικόνα της στασιμότητας και της απραξίας», τόνισε ο κ. Βλαστός.

Ο Δήμαρχος Βόλου ευχαρίστησε για την συμβολή του ώστε να γίνει πραγματικότητα η παραχώρηση του Σταδίου στον Δήμο, τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, τον Υφ. Αθλητικού Λ. Αυγενάκη, την Υφ. Παιδείας Ζ. Μακρή, τον Κώστα Λούλη και ιδιαίτερα –όπως είπε –τον Βουλευτή Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρο, καθώς ήταν εκείνος που αφουγκράστηκε τις αγκυλώσεις και άσκησε πιέσεις για να επιτευχθεί η συμφωνία.

Ο κ. Μπέος έδειξε στη συνέχεια μία φωτογραφία με την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Πανθεσσαλικό Στάδιο και τόνισε χαρακτηριστικά: «ξέρουμε τι αναλαμβάνουμε. Το Πανθεσσαλικό θα το κάνουμε κυψέλη αθλητισμού. Υπήρξαν προβλήματα και πολιτικές σκοπιμότητες που ξεπεράστηκαν».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Λούλης δήλωσε: «Επί Βλαστού, βλάστησε και ο πόθος 20ςτίας για να περάσει στον Δήμο το Πανθεσσαλικό Στάδιο».

Παίρνοντας το λόγο, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος συνεχάρη τον κ. Βλαστό γιατί «κατάφερε να σπάσει τον φαύλο κύκλο της απραξίας», τον Μπέο «για τη διεκδικητικότητά του» και τον Πρωθυπουργό «γιατί στρέφει το βλέμμα του στη Μαγνησία και ο ίδιος άναψε το πράσινο φως για την παραχώρηση του Σταδίου στον Δήμο». «Το Πανθεσσαλικό, θα είναι κύτταρο αθλητικού τουρισμού, που όμοιό του δεν θα υπάρχει στην χώρα. Αυτό το πρότζεκτ μπορεί να το τρέξει ο Δήμος Βόλου», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουκώρος.

Όπως ανακοινώθηκε, τέλος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στην Διοίκησης της Εταιρείας Διαχείρισης του Πανθεσσαλικού θα συμμετέχουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το επιμελητήριο Μαγνησίας και η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Θεσσαλίας. Ο Δήμος Βόλου θα κατέχει ποσοστό 85 -90% και οι άλλοι τρεις φορείς το υπόλοιπο ποσοστό.

Ταχυδρόμος