Ο συνδυασμός «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» με επικεφαλής τον Τέλη Μπασδάνη κέρδισε με αυτοδυναμία 16 εδρών στις επιμελητηριακές εκλογές Mαγνησίας.  Σύμφωνα με την καταμέτρηση ο συνδυασμός του κ. Μπασδάνη κέρδισε 16 έδρες, του κ. Πλαστάρα 13 και του κ. Κοπάλη 2. Ο κ. Μπασδάνης επικράτησε με τα μέχρι τώρα στοιχεία με ποσοστό 51%.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους σημείωσε: «Η προεκλογική περίοδος έληξε με την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος. Η επόμενη ημέρα θα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους. Θεωρώ ότι δεν μας χωρίζει τίποτα και τα προβλήματα είναι κοινά.

Υπάρχουν σοβαρά θέματα που πρέπει στην πορεία να αντιμετωπίσουμε και υπάρχουν και πολύ μεγάλες προκλήσεις, αναφορικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

Εμείς θα είμαστε εδώ να τονίσουμε όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα.

Περιμένω να δω όμως και τις αντιδράσεις ορισμένων που είχαν κάνει προκλητικές δηλώσεις όλη την προηγούμενη περίοδο. Θα πρέπει αυτές να τις ανασκευάσουν, να τις αναθεωρήσουν και να δούμε πώς θα ανταποκριθούμε στην πορεία.

Αναφέρομαι φυσικά στον κ. Πλαστάρα που είχε πει ότι μαζί μου δεν θα συνεργαστεί, επουδενί τρόπο.

Εγώ περιμένω να έχουμε μία αγαστή συνεργασία, την θέλω και την επιθυμώ».

Δεν χωρούν αντιπαλότητες στον δικό μας χώρο. Ως επαγγελματίες πρέπει να είμαστε ενωμένοι», είπε.

Η αποχή για μια ακόμη φορά νικήτρια των εκλογών καθώς ψήφισαν για τις υπηρεσίες 1395 άτομα, για το εμπορικό τμήμα 680 άτομα, για τη μεταποίηση 401 και στο τουριστικό τμήμα 160. Οι οικονομικά τακτοποιημένοι που θα μπορούσαν να ψηφίσουν ήταν 6.700, σε σύνολο 15.000 περίπου μελών.

Σημειώνεται ότι ανα 85 ψηφοδέλτια για κάθε συνδυασμό κερδίζεται και μια έδρα. Οι κάλπες έκλεισαν τελικά χθες στις 7.15μμ και μέχρι τις 12 ακριβώς τα μεσάνυχτα είχε καταμετρηθεί μόνο η κάλπη της Σκιάθου, όπου νικητής αναδείχθηκε το ψηφοδέλτιο Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα με επικεφαλής τον κ. Μπασδάνη, που έλαβε  166  ψήφους και το ψηφοδέλτιο του κ. Πλαστάρα 60. Στο εμπορικό τμήμα της Σκιάθου η κάλπη έδωσε 56 ψήφους στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπασδάνη και 12 στο ψηφοδέλτιο του κ. Πλαστάρα, στις υπηρεσίες 73-21 και ένα λευκό , στο τουριστικό τμήμα 31-30 και ένα άκυρο και στη μεταποίηση 6-5 και ένα λευκό.

Στη Σκιάθο ο συνδυασμός του κ. Κοπάλη δεν έλαβε καμία ψήφο. Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα σε ένα κλίμα όπου κυριάρχησε η σύγκρουση και η πόλωση μεταξύ των συνδυασμών του Τ. Μπασδάνη και του Τ. Πλαστάρα.