«Αποψιλώνεται» η επιμελητηριακή παράταξη «Μαγνησία 2025», με επικεφαλής τον Τρύφωνα Πλαστάρα, αφού μετά τα γεγονότα της Δευτέρας όπου αναδείχθηκε β’ αντιπρόεδρος ο Αριστείδης Σαββάκης μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση, πέντε σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων και ο νεοεκλεγείς β’ αντιπρόεδρος, απέστειλαν επιστολή στα τοπικά ΜΜΕ με την οποία τον κατηγορούν για αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά, ενώ του επιρρίπτουν και την αποτυχία του συνδυασμού στις εκλογές, δηλώνοντας ότι ανεξαρτητοποιούνται.

Πρόκειται για τους Άρη Σαββάκη, Θανάση Σταυρίδη, Γιώργο Τόρη, Βούλα Γκαμπλιά και Νεκτάριο Νικολό, όλοι τους επιρροής του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου. Είχε προηγηθεί ωστόσο επιστολή του κ. Πλαστάρα για τη διαγραφή των κ.κ Νικολού και Σαββάκη κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη β’ αντιπροέδρου.

Η ανεξαρτητοποίηση των πέντε συνδέεται άμεσα με την πληροφορία που έχει διαρρεύσει τελευταία για το ενδιαφέρον του Άρη Σαββάκη να τεθεί ο ίδιος επικεφαλής επιμελητηριακής παράταξης στις επόμενες εκλογές, φτιάχνοντας με την κίνηση αυτή τη δική του άτυπη ομάδα στο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Τόρης δηλώνει ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη του κ. Πλαστάρα, αφού είχε προηγηθεί το ίδιο τον Δεκέμβριο του 2018 εξαιτίας της εμπλοκής του κ. Πλαστάρα με την κεντρική πολιτική σκηνή ως υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. H παράταξη του κ. Πλαστάρα μένει πλέον με 6 έδρες του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου. Όπως αναφέρουν στην επιστολή που απέστειλαν στα ΜΜΕ:

Μετά τα πρόσφατα απογοητευτικά γεγονότα κατά τη διάρκεια των δημοκρατικών εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη Β’ Αντιπροέδρου στο Επιμελητήριο Μαγνησίας και την αυταρχική, αλαζονική και εν πολλοίς παράλογη στάση του συναδέλφου μας, κ. Τρύφωνα Πλαστάρα δηλώνουμε ότι προχωρούμε στην ανεξαρτητοποίηση μας από την άτυπη, ούτως ή άλλως, παράταξη, με την οποία ανεπιτυχώς, με τις γνωστές ευθύνες, διεκδικήσαμε τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Οι σύμβουλοι

Αρης Σαββάκης,

Θανάσης Σταυρίδης,

Γιώργος Τόρης,

Βούλα Γκαμπλιά,

Νεκτάριος Νικολός

magnesianews.gr