Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, εφόσον δεν εισακουστεί το αίτημα, που για δεύτερη φορά υποβάλλει, για ένταξη του κλάδου των κρεοπωλών στις πληγείσες επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.

“Είναι η δεύτερη φορά που θέτουμε το ζήτημα για την ένταξή μας στα μέτρα και ευελπιστούμε αυτή τη φορά να εισακουστεί, διαφορετικά δεν αποκλείεται να ξεκινήσουμε κινητοποιήσεις μέσω της ΓΣΕΒΕΕ”, αναφέρει o πρόεδρος της ΠΟΚΚ, Σπύρος Πέρρος.

Η Ομοσπονδία των κρεοπωλών, στο έγγραφο που απευθύνει στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, καθώς και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, αναφέρει ότι έχει συρρικνωθεί η οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητας του κλάδου, στο πλαίσιο της ύφεσης από την πανδημία. “Αιτούμεθα να ενταχθούμε στις επιχειρήσεις, που πλήττονται και να τύχουμε των όποιων βοηθημάτων δοθούν, για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα και οι μισθοί των εργαζομένων μας, ούτως ώστε να μην αφανιστεί ένας ολόκληρος κλάδος επαγγελματιών”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Δυσκολότερα στην επαρχία

“Η κατάσταση στην επαρχία είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί τα καταστήματα δεν έκαναν τον αναμενόμενο τζίρο το Πάσχα και το καλοκαίρι. Επιπλέον, η απαγόρευση των πανηγυριών επιδεινώνει την κατάσταση”, επισημαίνει ο κ. Πέρρος, τονίζοντας ότι και η ακύρωση της ΔΕΘ θα συμβάλλει αρνητικά στη βιωσιμότητα των καταστημάτων της Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος στέκεται και στο γεγονός ότι η εστίαση δεν έχει ανακάμψει μετά την άρση του lockdown, γεγονός που γεμίζει ανησυχία τους καταστηματάρχες για το τι θα γίνει το φθινόπωρο.

“Τώρα που ο καιρός είναι καλός και ο κόσμος θα μπορούσε να κάτσει παραπάνω τα μαγαζιά κλείνουν στις 12. Το φοβόμαστε το φθινόπωρο”, καταλήγει. Καταλήγοντας, τονίζει ότι η μείωση του τζίρου στον κλάδο είναι στο 60%. 

Στέλλα Αυγουστάκη FnB