Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη το νέο κατάστημα της Τράπεζας Θεσσαλίας στην Ελασσόνα, στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης. Πρόκειται για το ενδέκατο κατά σειρά κατάστημα της Συνεταιριστικής τράπεζας που έρχεται να διευκολύνει επιχειρήσεις και καταθέτες, σε μια εποχή που οι συστημικές τράπεζες ελαχιστοποιούν την φυσική τους παρουσία στην αγορά για να εξοικονομήσουν πόρους.

Το νέο κατάστημα δημιουργήθηκε με βάση τη Νέα Εταιρική Ταυτότητα, που φέρει αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του κτηρίου διοίκησης της τράπεζας στα Τρίκαλα. 

Στον λόγο του ο Πρόεδρος και Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ Τάσος Λάππας ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του έργου και αφού παρουσίασε το όραμα, την αποστολή και τα μεγέθη της Τράπεζας κατέληξε αναφέρθηκε στα εξής:

«Η Τράπεζα μας στα δύσκολα χρόνια παρέμεινε υγιής και δυναμικά αναπτυσσόμενη χωρίς να πάρει καμία βοήθεια, το τονίζω ΚΑΜΙΑ βοήθεια από το κράτος και χωρίς να εγγράψει στο Ελληνικό Δημόσιο Χρέος ούτε ένα ευρώ για να συνεχίσει να λειτουργεί, σε αντίθεση με τις συστημικές για την ευστάθεια των οποίων έχει αυξηθεί το Δημόσιο χρέος κατά κάποια αρκετά δις εκατομμύρια ευρώ.

Πως το κατορθώσαμε θα πει κανείς και αξίζει να πούμε λίγα λόγια για αυτό.

Η Τράπεζα δεν είχε στην κατοχή της το 2012 ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου και δεν υπέστη απομειώσεις για το λόγο αυτό.

Στην περίοδο 2000 – 2010 έκανε διαρκείς ανακεφαλαιοποιήσεις των καθαρών από φόρους κερδών ενισχύοντας διαρκώς τα ίδια κεφάλαια.

Λελογισμένη διαχείριση των επενδύσεων διατηρώντας τον χρυσό κανόνα των χορηγήσεων προς τις καταθέσεις όχι μεγαλύτερο της μονάδας.

Σε λίγες ημέρες έχουμε τα Γενική μας Συνέλευση όπου θα παρουσιάσουμε τις επιδόσεις μας για το 2021 πού είναι:

Αύξηση καταθέσεων κατά 29 εκ. ευρώ ή σε ποσοστό 12%

Αύξηση χορηγήσεων κατά 36 εκ. ευρώ ή σε ποσοστό 18%

Αύξηση Κερδών κατά 1 εκ. ευρώ ή σε ποσοστό 200%

Αύξηση καθαρής θέσης κατά 1,5 εκ. ευρώ ή σε ποσοστό 9%

Όμως φίλες και φίλοι όλοι σας σήμερα περιμένετε να σας πούμε τι το διαφορετικό, τι το εναλλακτικό φέρνουμε στην πόλη σας και την επαρχία.

Το διαφορετικό βρίσκεται στη σχέση με τον πελάτη που αφού δοκιμασθεί και αποδειχθεί ολοκληρώνεται με την ιδιότητα του Συνεταίρου.

Η Τράπεζα μας όλα τα χρόνια οδηγεί τον ανταγωνισμό στις καταθέσεις κάτι που θα διαπιστώσετε άμεσα. Έτσι διαχρονικά έχει τις καλύτερες αποδόσεις ακόμα με ποσοστό 60-70% παραπάνω από τον ανταγωνισμό.

Στις Τραπεζικές εργασίες έχει τις μικρότερες χρεώσεις όπως και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Τέλος στα δάνεια διαθέτουμε ευελιξία στους όρους, ταχύτητα στην απόφαση, αμεσότητα στην εξυπηρέτηση χωρίς να γίνονται εκπτώσεις στην αξιολόγηση των κινδύνων.

Τελειώνοντας, θέλουμε να γνωρίζετε ότι δεν έχουμε αποχωρήσει από καμία πόλη από κανένα χωριό όπου έχουμε τοποθετηθεί. Κρατάμε τις υπηρεσίες στο γκισέ γιατί πιστεύουμε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός πρέπει να συμβαδίζει με την ψηφιακή παιδεία».

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτωνας ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας και οι Αντιδήμαρχοι κκ Κώστας Πασχόπουλος, Ιωάννης Καρυπίδης, Γεώργιος Κατσιούρας, Φρόσω Καρκαβανίδου, Χρήστος Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Δημήτριος Οικονόμου και ο πρόεδρος κ. Λευτέρης Φουρκιώτης και στελέχη της Αναπτυξιακής ΑΕΝΟΛ, Επιχειρηματίες, Επαγγελματίες και πολίτες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr