Μία από τις νέες παραγωγικές δραστηριότητες στις οποίες σκοπεύει να εισέλθει η επιχείρηση τυροκομικών Έξαρχος είναι η παραγωγή λευκού τυριού, σύμφωνα με δημοσίευμα του foodreporter :  Η εταιρεία από την Ελασσόνα σκοπεύει να κάνει χρήση της αυξημένης παραγωγικής δυναμικότητας, που περιγράφει στο τελευταίο επενδυτικό της σχέδιο. Στη γενική της συνέλευση, στις 29 Απριλίου 2023, εγκρίθηκε η υποβολή αίτησης υπαγωγής του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων». Ο ακριβής συνολικός προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου φθάνει τα €4.090.000.

Το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει νέες γραμμές παραγωγής και για τα υφιστάμενα προϊόντα τυριού της εταιρείας. Η παραγωγή λευκού τυριού και φέτας από τις νέες γραμμές, αναμένεται να φθάσει τους 70 τόνους την ημέρα με μονή βάρδια. Η εταιρεία σκοπεύει να δώσει ακόμη μεγαλύτερη βάση στην παραγωγή της φέτας. Επιπλέον, η ετοιμάζει και τρεις νέες γραμμές συσκευασίας, μέσα στις οποίες θα συσκευάζεται και το νέο προϊόν του λευκού τυριού. Για την κάλυψη της ιδιωτικής συμμετοχής χρηματοδότησης, βάσει των προαπαιτουμένων του προγράμματος του Υπουργείου, η Έξαρχος έχει προγραμματίσει να κάνει χρήση ποσού από τον λογαριασμό κέρδη εις νέο της τελευταίας οικονομικής χρήσης.

Η Έξαρχος είχε μέχρι σήμερα ως κύριες δραστηριότητες την παραγωγή φέτας, αιγοπρόβειου τυριού με χαμηλά λιπαρά, κατσικίσιου τυριού κι επίσης, παρασκευάζει κεφαλοτύρι, κασέρι, ανθότυρο, μυζήθρα και βούτυρο.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Κωνσταντίνο Βορίλα foodreporter)