Η Βιομηχανία Ζωοτροφών Κατερίνης, ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., ηγέτιδα στον κλάδο των ζωοτροφών και συμπληρωμάτων διατροφής για παραγωγικά ζώα με εγκαταστάσεις σε Κατερίνη, Σέρρες και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης προχωρά σε μία νέα επένδυση που αφορά την εξαγορά των Ορυζόμυλων Μακεδονίας – Αφοί Μυστακίδη Α.Ε. στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, μέσω της διαδικασίας πλειστηριασμού, έναντι του ποσού των 1.950.000€.

Το νέο αυτό εργοστάσιο, που ανήκει πλέον στην εταιρεία, εκτείνεται σε μία έκταση 14 στρεμμάτων, ακόμη, περιλαμβάνει σιλό αποθήκευσης δημητριακών χωρητικότητας 20 χιλιάδων τόνων. Επίσης απαρτίζεται από αποθηκευτικό χώρο των 2,7 χιλιάδων τ.μ. και φυσικά το βασικό κτίριο ορυζόμυλου που εκτείνεται σε 3,3 χιλιάδες τ.μ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ίδια "η νέα επένδυση κρίθηκε αναγκαία από την εταιρεία καθώς κύριος σκοπός της είναι να εξυπηρετηθούν, πιο άμεσα, οι αυξανόμενες ανάγκες σε αγορά Ά Υλών, όπως επίσης και λόγω της ραγδαίας αύξησης της ζήτησης των προϊόντων της εταιρείας. Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως στη συνέχεια θα εγκατασταθεί γραμμή παραγωγής πελετοποίησης ζωοτροφών".

Η βιομηχανία, που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ζωοτροφών και συμπληρωμάτων διατροφής για παραγωγικά ζώα, εκτιμάται ότι θα κλείσει την τρέχουσα χρήση με ανάπτυξη +60% σε αξία, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της διοίκησης, η οποία στον τελευταίο ισολογισμό προβλέπει ότι η πορεία της εταιρείας για το 2022, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες στην εσωτερική αγορά, θα κυμανθεί σε υψηλότερα επίπεδα συγκριτικά με το 2021.

Στα θετικά αποτελέσματα του 2022 αναμένεται να συμβάλλει και η προμήθεια επαρκών ποσοτήτων πρώτων υλών, η εξεύρεση νέων αγορών και η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της. O κύκλος εργασιών του ομίλου, που περιλαμβάνει την Βιοζωκάτ και την θυγατρική Α&Δ Τριανταφύλλου, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του pet, εκτιμάται ότι θα κλείσει στα €30 εκατ.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr