Την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κέντρο Υγείας του χωριού καταγγέλει ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς Πηλίου, δίνοντας στην δημοσιότητα και σχετικές φωτογραφίες οι οποίες επιβεβαιώνουν τις σχετικές καταγγελίες.

Το δελτίο Τύπου που εξέδωσαν αναφέρει:

"Το πρωί της Πέμπτης 05.12.2019, μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας.

Η εικόνα που παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας είναι τραγική. 

Το κτίριο κυριολεκτικά είναι υπό κατάρρευση. Παντού υπάρχουν κουβάδες για να μαζεύουν τα νερά. Μεγάλα τμήματα της στέγης έχουν καταρρεύσει, ενώ  παντού υπάρχει υγρασία και μούχλα. Πόρτες, παράθυρα, είναι χαλασμένα και μπάζουν κρύο και βροχή.

Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες. Οι ελλείψεις σε οδηγούς ασθενοφόρου επίσης. 

Αμέσως ο Αγροτικός Σύλλογος πήρε την απόφαση να δημοσιοποιήσει το θέμα της τραγικής υποβάθμισης, αναδεικνύοντας το γεγονός πως η μικρομεσαία αγροτιά όχι μόνο δεν έχει να πληρώσει τα ασφάλιστρα του ΕΦΚΑ, αλλά δεν έχει ούτε τη στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη.

Ο Αγροτικός Σύλλογος καταγγέλλει τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης που αποσιώπησαν την δραστηριότητα του συλλόγου, ενώ δημοσίευσαν τις φωτογραφίες που στείλαμε καθώς και τις φθηνές δικαιολογίες του Δημάρχου Ζαγοράς Μουρεσίου ο οποίος έσπευσε καταϊδρωμένος να καλύψει το γεγονός αναφέροντας «… έχω τα χρήματα και δεν μπορώ να προχωρήσω στην επισκευή του κτιρίου» .

Η εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς είναι χρόνιο φαινόμενο και συνεχώς επιδεινώνεται. Περιφέρεια, Δημοτική Αρχή και Πολιτεία έχουν τις πολιτικές ευθύνες."