Από τα Διοικητικά Δικαστήρια 45χρονος εφοριακός που υπηρετούσε σε Δ.Ο.Υ. της Θεσσαλίας,  ζητά να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του υπουργείου Οικονομικών με την οποία τέθηκε σε οριστική απόλυση.

Ο εφοριακός ο οποίος ήταν έγγαμος με δύο ανήλικα παιδιά  απολύθηκε για παράβαση καθήκοντος, αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας και χρησιμοποίηση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων του.     

Ο επίμαχος εφοριακός υπάλληλος εργαζόταν στο Τμήμα Αυτοκινήτων μιας από τις Δ.Ο.Υ. της Θεσσαλίας και παρότι είχε λάβει άδεια ανατροφής τέκνου επισκεπτόταν  την υπηρεσία του, κάτι που προκάλεσε τον ενδιαφέρον και την εντύπωση  των συναδέλφων του.       

Διεξήχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση και σύμφωνα με το πόρισμα της έκθεσης ο 45χρόνος από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Σεπτέμβριο του 2014 αλλά και το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2015 που είχε άδεια ανατροφής τέκνου, προσερχόταν περιοδικός στην υπηρεσία του και έβγαζε παράνομες και παράτυπες ψευδείς βεβαιώσεις καταβολής τελών κυκλοφορίας χρησιμοποιώντας «μαϊμού» αριθμούς πρωτοκόλλου, ενώ στην πραγματικότητα τα ποσά αυτά δεν πήγαιναν στο Δημόσιο Ταμείο. Στην συνέχεια έδινε τις βεβαιώσεις αυτές σε τρίτο άτομο προκειμένου εκείνος με τη σειρά του να προβεί σε απόσυρση αντίστοιχων αυτοκινήτων.     

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση ενώ βρισκόταν σε άδεια ανατροφής τέκνου χρησιμοποιούσε το   μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών και έβαλε αναδρομικά σε εικονική ακινησία   αυτοκίνητα, ενώ αυτά κυκλοφορούσαν κανονικά στους δρόμους χωρίς να έχουν  καταβάλει τέλη κυκλοφορίας. Στην  συνέχεια τα αυτοκίνητα αυτά τα έφερνε ο ίδιος πάλι σε κίνηση, με αποτέλεσμα να χάνει το Δημόσιο τα τέλη κυκλοφορίας. Η συνολική ζημιά σε βάρος του Δημοσίου ανήλθε στα 69.407 ευρώ    

Υποστηρίζει ενώπιον των  δικαστηρίων ότι η ποινή που του επιβλήθηκε  παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας καθώς είναι υπερβολικά μεγάλη, ενώ η πειθαρχική απόφαση είναι μη νόμιμη λόγω κακής σύνθεσης και μη τήρησης της τυπικής διαδικασίας.    

Ακόμη, επισημαίνει  ότι κινήθηκε μεν από αμέλεια αλλά πάντα μέσα στα πλαίσια των συμβουλών των συναδέλφων του.

protothema.gr