Άλλα δύο μη ασφαλή τρόφιμα απέσυρε από την αγορά ο ΕΦΕΤ, που απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων τους και κάλεσε τους καταναλωτές που τα έχουν προμηθευτεί, να μην τα καταναλώσουν.

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία "Κουλουράκια με μούστο", με την επωνυμία, ΜΙΤΖΕΛΑ, των 400 gr, με ημερομηνία λήξης 22.05.2022, που παράγεται από την επιχείρηση, ΚΑΟΥΝΑΣ Α.Ε., με έδρα την Αμαλιάπολη Αλμυρού.

Επίσης, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία "Κουλουράκια Κανέλας", με την επωνυμία "Κουλουράκια της Φτελιάς" των 400 gr, με ημερομηνία παραγωγής 18.11.2021, ημερομηνία λήξης 18.05.2022 και αριθμό παρτίδας 142, που παράγεται από τον Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Πτελεού με έδρα τον Πτελεό Μαγνησίας.

Τα προϊόντα εξετάστηκαν από την Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους, της ΑΑΔΕ, όπου διαπιστώθηκε ότι επίσης περιέχουν κουμαρίνη σε τιμή που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr