Προχωρούν οι εργασίες στα δυο τμήματα του αυτοκινητόδρομου Ε65 η ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη αναπτυξιακή ώθηση στην Κεντρική Ελλάδα.

Στο Νότιο Τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος Ε65, από Α/Κ Καρπενησίου έως Α/Κ Ξυνιάδας, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, η πρόοδος των εργασιών έχει φτάσει στο 94,564 % και στο Βόρειο Τμήμα, από Α/Κ Τρικάλων έως Α/Κ Εγνατίας, η πρόοδος των εργασιών έχει φτάσει στο 30,097 %.

Το Νότιο Τμήμα του Ε65, έχει συνολικό μήκος 32,5 χλμ. Στην παρούσα φάση, στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία και λειτουργεί πλήρως το τμήμα από Α/Κ Ξυνιάδας μέχρι τον Α/Κ Τρικάλων συνολικού μήκους 77,5 χιλιομέτρων, καθώς και 14,2 χλμ. του νότιου τμήματος (Ημικομβος Ε65 στον Α.Θ.Ε. έως Α/Κ Καρπενησίου).

Με την ολοκλήρωσή του, στους πρώτους μήνες του 2024, θα συνδεθεί με το εν λειτουργία τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα, στον Ανισόπεδο Κόμβο Ξυνιάδας.

Σημειώνεται ότι το Βόρειο τμήμα του Ε65 (Α/Κ Τρικάλων – Α/Κ Εγνατίας, συμβολή 15 χλμ. δυτικά των Γρεβενών), του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2021 έχει συνολικό μήκος 70,5 χλμ. και προϋπολογισμό 442,1 εκατ. ευρώ.

Εκτιμάται ότι οι εργασίες κατασκευής του θα διαρκέσουν συνολικά 36 μήνες και θα τονώσουν την  απασχόληση με περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας, συνεισφέροντας  περίπου 0,5% στο ΑΕΠ της χώρας.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr